ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ›

Πρόγραμμα «Latsis Foundation Study Abroad Scholarships» 2022-2023

Πρόγραμμα «Latsis Foundation Study Abroad Scholarships» 2022-2023

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο δεύτερος χρόνος υλοποίησης του προγράμματος «Latsis Foundation Study Abroad Scholarships», μιας κοινής πρωτοβουλίας του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση με το Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Μέσω του Προγράμματος δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων που παράλληλα παρακολουθούν μαθήματα στο Deree, καθώς και σε προ- πτυχιακούς φοιτητές του Deree να διεκδικήσουν υποτροφίες προκειμέ- νου να ταξιδέψουν και να συμμετέχουν σε ένα εξάμηνο ή καλοκαιρινό πρόγραμμα σε διακεκριμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Στο πλαίσιο αυτό, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν την ακαδημαϊκή τους εμπειρία, να αποκτήσουν χρήσιμες δεξιότητες και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και τον ρόλο τους ως πολίτες του κόσμου μέσα από τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα κορυφαίων πανεπιστημίων.

  • 22 φοιτητές έλαβαν υποτροφία για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 στο πλαίσιο του Προγράμματος.
  • Το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το London School of Economics and Political Science, το University of California, Los Angeles (UCLA) και το Imperial College London είναι μόνο μερικά από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα στα οποία φοίτησαν οι υπότροφοι του Προγράμματος το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.
  • Οι υπότροφοι παρακολούθησαν προγράμματα σε ένα μεγάλο εύρος επιστημονικών πεδίων, όπως Περιβαλλοντική Οικονομία και Βιώσιμη Ανάπτυξη, Επιχειρηματικότητα και Διοίκηση, Επιστήμη Υπολογιστών και Γνωστική Ψυχολογία.

 

«Θεωρώ αυτήν την εμπειρία ως μια ευκαιρία προσωπικής ανάπτυξης, η οποία περιλαμβάνει τη λήψη αποφάσεων, την οργάνωση του
προϋπολογισμού μου, την κατανόηση των προτεραιοτήτων μου και την εξέλιξη μέσω της αντιμετώπισης προκλήσεων σε μία νέα χώρα. Έμαθα επίσης να εκτιμώ τη μοναδικότητα κάθε πολιτισμού και συνειδητοποίησα πώς οι δικές μου πολιτισμικές καταβολές επηρεάζουν τον τρόπο που βλέπω τον κόσμο. Ήταν μια υπέροχη ευκαιρία για να βελτιωθώ ως φοιτήτρια, να καλλιεργήσω τις δεξιότητές μου σε ένα νέο περιβάλλον και να ενισχύσω τις ικανότητές μου, απολαμβάνοντας ένα νέο επίπεδο αυτοπεποίθησης.»

Άννα Κυρίτση
Global Business Summer Programme,
Audencia Business School
Νάντη, Γαλλία 

«Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων στο Ίδρυμα Λάτση για την ευκαιρία που μου προσέφερε, κάνοντας πραγματικότητα το όνειρό μου και το πιο αξέχαστο καλοκαίρι μου.»

Δέσποινα Πανταζή
Introduction to Data Science and Machine Learning,
The London School of Economics and Political Science
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο