ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ›

Πρόγραμμα «Latsis Foundation Study Abroad Scholarships»

Πρόγραμμα «Latsis Foundation Study Abroad Scholarships»

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, με βασική στόχευσή του την ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην εκπαίδευση, ξεκίνησε το 2020 μία νέα συνεργασία με το Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 και για τα επόμενα 3 χρόνια, φοιτητές ελληνικών δημοσίων πανεπιστημίων που παράλληλα παρακολουθούν μαθήματα στο Deree, καθώς και προπτυχιακοί φοιτητές του Deree θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν υποτροφίες που θα τους παρέχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα εξάμηνο ή καλοκαιρινό πρόγραμμα σε αναγνωρισμένα πανεπιστήμια της Ευρώπης και παγκοσμίως.

Το Outbound Study Abroad Program (Πρόγραμμα Σπουδών στο Εξωτερικό) του Deree έχει στόχο να εμπλουτίσει την ακαδημαϊκή εμπειρία των φοιτητών, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να διευρύνουν τη διαπολιτισμική τους ταυτότητα και τον ρόλο τους ως πολίτες του κόσμου μέσω της φοίτησής τους σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, υλοποιείται από φέτος το Πρόγραμμα «Latsis Foundation Study Abroad Scholarships» με στόχο να προσφέρει σε αξιόλογους νέους και νέες που δεν δύνανται να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό, τη δυνατότητα να εξελιχθούν ακαδημαϊκά και προσωπικά, να αποκτήσουν χρήσιμες δεξιότητες και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους μέσα από τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα κορυφαίων πανεπιστημίων σε όλο τον κόσμο.

Μέσω του Προγράμματος «Latsis Foundation Study Abroad Scholarships» οι φοιτητές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο παγκόσμιο δίκτυο εκπαιδευτικών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν για ένα εξάμηνο ή να παρακολουθήσουν μαθήματα στο πλαίσιο καλοκαιρινών προγραμμάτων και να μεταφέρουν τους βαθμούς που έχουν επιτύχει στο εξωτερικό στη βαθμολογία του πτυχίου τους.

  • Κατά τη διάρκεια των 3 ακαδημαϊκών ετών, αναμένεται να χορηγηθούν υποτροφίες σε 135 φοιτητές μέσω του Προγράμματος «Latsis Foundation Study Abroad Scholarships».
  • Η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, η Σανγκάη, το Μιλάνο, η Βοστώνη και το Βερολίνο είναι μόνο μερικές από τις πόλεις στις οποίες έχουν σπουδάσει οι φοιτητές του Deree μέσω του Προγράμματος Σπουδών στο Εξωτερικό.
  • Το δίκτυο αποφοίτων του Deree αριθμεί περισσότερα από 59.000 μέλη σε όλο τον κόσμο.

«Σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες, είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό να βλέπουμε οργανισμούς όπως το Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση να υποστηρίζουν την αποστολή μας να προσδίδουμε αξία στους φοιτητές μας, την Ελλάδα και την παγκόσμια κοινότητα.  Είμαστε ευγνώμονες που το Ίδρυμα υποστηρίζει άξιους νέους και νέες που φοιτούν στο Κολλέγιο, ώστε να γίνουν πολίτες του κόσμου και να συμβάλλουν σε μια καλύτερη κοινωνία.»

Dr. David G. Horner

Πρόεδρος, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος