ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ›

Έκθεση «Κλιματική Αλλαγή και Εμείς»

Έκθεση «Κλιματική Αλλαγή και Εμείς»

Με όραμά του να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του κοινού σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας υλοποιεί ένα μεγάλης κλίμακας πρόγραμμα για την Κλιματική Αλλαγή, κεντρικός άξονας του οποίου είναι η έκθεση με τίτλο «Κλιματική Αλλαγή και Εμείς». Η Έκθεση, που στεγάζεται μόνιμα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης ΓΑΙΑ, πραγματοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, με Μεγάλο Δωρητή το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, και έχει σκοπό να ενημερώσει τους επισκέπτες σχετικά με τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής και την επίδρασή τους στην καθημερινότητα, να προτείνει τρόπους για την αντιμετώπισή τους, και να ευαισθητοποιήσει τη νέα γενιά για τη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης. Πρόκειται για την πρώτη διαδραστική έκθεση που υλοποιείται στην Ελλάδα στη θεματική της Κλιματικής Αλλαγής, και περιλαμβάνει καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές, πρωτότυπα εκπαιδευτικά εκθέματα και ενημερωτικά βίντεο σχετικά με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Στόχος της Έκθεσης είναι να προσφέρει μια τεκμηριωμένη και διασκεδαστική προσέγγιση των συνεπειών και των μέσων καταπολέμησης της Κλιματικής Αλλαγής, να αναδείξει τη χρησιμότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να ενθαρρύνει τον δημιουργικό διάλογο για τα μείζονα περιβαλλοντικά προβλήματα.

  • 39.938 επισκέπτες δέχθηκε η έκθεση «Κλιματική Αλλαγή και Εμείς» εντός του 2022, εκ των οποίων 20.584 παιδιά.
  •  Η Έκθεση αποτελείται από 17 εκθεσιακούς σταθμούς σε θεματικές όπως η Ενέργεια, οι Μεταφορές, η Χρήση Νερού, τα Απορρίμματα & η Ανακύκλωση, η Προσωπική Ευθύνη και η Παγκοσμιότητα.

 

«Από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο πρόγραμμα που έχουμε παρακολουθήσει! Βιωματικό! Ιδανικό για παιδιά.»
Εκπαιδευτικός, Νηπιαγωγείο «Χαρταετός» 

«Εξαιρετική επίσκεψη με βιωματικό χαρακτήρα και διδάγματα βαθιά, σε κλίμα ενθουσιασμού.»
Εκπαιδευτικός, 1ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου 

«Εξαιρετική οργάνωση, ξενάγηση, αισθητική χώρου και εποπτικά μέσα.»
Εκπαιδευτικός, 5ο Γυμνάσιο Γαλατσίου 

«Μόνο η διεθνής συνεργασία μπορεί να επιτύχει την ανάσχεση των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής. Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας συμμετέχει στον παγκόσμιο προβληματισμό για τα καίρια θέματα που αφορούν τη συντήρηση της ζωής, υλοποιώντας σημαντικές πρωτοβουλίες.»


Φαλή Βογιατζάκη
Πρόεδρος Δ.Σ., Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας