ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ›

Παίζω + Μαθαίνω + Δημιουργώ = Κινηματογραφώ

Παίζω + Μαθαίνω + Δημιουργώ = Κινηματογραφώ

Οι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Β1’ του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο του κινηματογράφου τόσο θεωρητικά όσο και βιωματικά. Αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, επεξεργάστηκαν θέματα όπως η ιστορία του κινηματογράφου, Έλληνες και ξένοι συνθέτες που έγραψαν μουσική επένδυση για ταινίες, σκηνικά, φωτισμός, μεγέθη πλάνων, κινηματογραφικά καρέ, ήχος, κοστούμια, ρόλοι και σενάριο.    

Στη συνέχεια ξεκίνησαν την προετοιμασία για την ταινία. Πρώτα μελέτησαν και επεξεργάστηκαν την ιστορία στην οποία θα στηρίζονταν το σενάριο. Με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού εμβάθυναν στο κύριο θέμα της ιστορίας, δημιούργησαν ρόλους και πραγματοποίησαν τη διανομή. Τέλος, επέλεξαν το σκηνικό και τα κοστούμια.  

Αφότου ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα, η ταινία προβλήθηκε στο σχολείο στο πλαίσιο της τελικής παρουσίασης του προγράμματος με καλεσμένους τους γονείς των παιδιών. Πριν, όμως από την παρουσίαση της ταινίας, οι μαθητές και μαθήτριες επισκέφθηκαν το Βασιλικό Θέατρο και το Μουσείο Κινηματογράφου & Ταινιοθήκης στη Θεσσαλονίκη. Εκεί ξεναγήθηκαν σε μια έκθεση κοστουμιών και έλαβαν μέρος σε σχετικό εκπαιδευτικό  πρόγραμμα.

Τα παιδιά εργάστηκαν ομαδικά, ανέλαβαν πρωτοβουλίες, έμαθαν να συνυπάρχουν και να εκφράζονται καλλιτεχνικά, όπως επίσης κατάφεραν να εκφραστούν δημιουργικά σχετικά με τους ρόλους, τα σκηνικά, τα κοστούμια, την παραγωγή μουσικής και το στήσιμο μιας ταινίας.

  • Στη δραστηριότητα έλαβαν μέρος 21 μαθητές και μαθήτριες της τάξης Β1’ και 3 εκπαιδευτικοί

​Δείτε εδώ στιγμιότυπα από την υλοποίηση του προγράμματος:

Απενεργοποιημένο περιεχόμενο. Δίνοντας συγκατάθεση για τα cookies το περιεχόμενο θα εμφανιστεί.

 

Και εδώ την ταινία:

Απενεργοποιημένο περιεχόμενο. Δίνοντας συγκατάθεση για τα cookies το περιεχόμενο θα εμφανιστεί.