ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ›

160 Διεθνές Θερινό Σχολείο «Intensive Course on Inequality and the Changing Distribution of Income»

16<sup>0 </sup>Διεθνές Θερινό Σχολείο &laquo;Intensive Course on Inequality and the Changing Distribution of Income&raquo;

Το Διεθνές Θερινό Σχολείο στο Πανεπιστήμιο του Trento είναι ταυτόχρονα σχολείο το οποίο διδάσκει σύγχρονες θεωρίες και μεθόδους, και εργαστήριο (workshop), όπου οι συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων των καθηγητών, επιδίδονται στην έρευνα και αναπτύσσουν ιδέες. 

Το 16ο κατά σειρά Θερινό Σχολείο, με τίτλο «Intensive Course on Inequality and the Changing Distribution of Income», θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 26 Ιουνίου, 2015, στο Hotel Villa Madruzzo, στο Τρέντο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις επιστημόνων από όλον τον κόσμο όπως ενδεικτικά οι Martin Guzman από το Columbia University GSB, Daniel Heymann από το Πανεπιστήμιο του Buenos Aires, Fabrizio Zilibotti από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης κ.ά. επάνω σε θέματα που άπτονται των οικονομικών ανισοτήτων. Συγκεκριμένα, στόχος του φετινού προγράμματος είναι να θέσει κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με την επιρροή της ανισότητας στην οικονομική ανάπτυξη και την αποδυνάμωση της μεσαίας τάξης, καθώς επίσης να εξετάσει τις πολιτικές που ευνοούν την οικονομική ανάπτυξη και παράλληλα μειώνουν τα φαινόμενα ανισότητας.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 23 Απριλίου 2015 και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 4 Μαΐου 2015.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος για περαιτέρω πληροφορίες.