ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ›

Πρόγραμμα Υποτροφιών Chevening 2020-2021

Πρόγραμμα Υποτροφιών Chevening 2020-2021
ΕΤΟΣ
2020

Η συνεργασία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση με τη Βρετανική Κυβέρνηση συνεχίστηκε για 2η συνεχή χρονιά με την υλοποίηση του Προγράμματος Υποτροφιών Chevening στην Ελλάδα, μέσω του οποίου χορηγήθηκε μία υποτροφία Chevening για μεταπτυχιακές σπουδές σε ένα Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Οι Υποτροφίες Chevening αποτελούν το διεθνές Πρόγραμμα Υποτροφιών της Βρετανικής Κυβέρνησης, το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου και συνεργαζόμενους φορείς, και απονέμονται σε υποψήφιους με ηγετικές ικανότητες και ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, υπευθυνότητα και ικανότητα να επιφέρουν αλλαγές μέσω της διαμόρφωσης της κοινής γνώμης. Η δημόσια πρόσκληση για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 αφορούσε στην πλήρη χρηματοδότηση ενός προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών σε ένα ευρύ φάσμα τομέων: την Κοινωνική Πολιτική, τη Δημόσια Διοίκηση, τη Διεθνή Ανάπτυξη, τη Μηχανολογία & Τεχνολογία, τη Μηχανική Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, τη Βιολογία, τις Νομικές Επιστήμες και τις Ιατρικές Επιστήμες.

Ο υποψήφιος που ξεχώρισε, τόσο λόγω των υψηλών ακαδημαϊκών επιδόσεων όσο και χάρη στην ολοκληρωμένη προσωπικότητά του, ήταν ο Σταύρος Τάγιος στον τομέα της Μηχανολογίας και Τεχνολογίας. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, ο Σταύρος παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «MSc Environmental and Architectural Acoustics» στο London South Bank University, με στόχο να μεταλαμπαδεύσει, με την επιστροφή του στην Ελλάδα, τις γνώσεις του και την εμπειρία που αποκόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο, στον τομέα της ειδικότητάς του. Επιπλέον, μέσω του προγράμματος οι υπότροφοι Chevening έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν πληθώρα μοναδικών ακαδημαϊκών, επαγγελματικών και πολιτιστικών εμπειριών, συμμετέχοντας σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις της Chevening κοινότητας.

  • Για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 απονεμήθηκαν 1.373 Chevening υποτροφίες σε φοιτητές από 144 χώρες, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν μεταπτυχιακά προγράμματα σε 107 Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου.
  • Το Πρόγραμμα Υποτροφιών Chevening μετρά 37 χρόνια, με τους 50.000 και πλέον απόφοιτους Chevening σε όλον τον κόσμο να συνιστούν ένα αναγνωρισμένο και με μεγάλη επιρροή παγκόσμιο κοινωνικό δίκτυο.
  • Κατά τον 1ο κύκλο του Προγράμματος στην Ελλάδα, που υλοποιήθηκε από το 1984 έως το 2002, χορηγήθηκαν 112 υποτροφίες Chevening.

«Η επιστήμη του ήχου είναι κάτι που με ενθουσιάζει! Η δυνατότητα να σπουδάζω σε μεταπτυχιακό επίπεδο σε αυτόν τον τομέα είναι κάτι για το οποίο θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό. Όχι μόνο σπουδάζω Αρχιτεκτονική και Περιβαλλοντική Ακουστική, αλλά έχω την ευκαιρία να σπουδάσω στο Λονδίνο, σε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα στο London South Bank University. Επιπλέον, ως υπότροφος Chevening για την Ελλάδα το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, είμαι αποδέκτης μίας πλήρους υποτροφίας, η οποία καλύπτει τα ακαδημαϊκά μου έξοδα αλλά και το κόστος διαβίωσης. Αυτό σε συνδυασμό με την καλή οργάνωση του συγκεκριμένου προγράμματος μου επιτρέπει να αφοσιωθώ σε αυτό που μου αρέσει, τη μελέτη του ήχου και της ακουστικής. Είναι μία συνθήκη στην οποία θεωρώ ότι έχω έλεγχο πάνω στις επιλογές μου και αυτό με βοηθάει στο να θέτω μακροπρόθεσμους στόχους με καθαρή σκέψη και χωρίς άγχος.»

Σταύρος Τάγιος

MSc Environmental and Architectural Acoustics, London South Bank University

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο