ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ›

Πρόγραμμα «Latsis Foundation Study Abroad Scholarships» 2021-2022

Πρόγραμμα «Latsis Foundation Study Abroad Scholarships» 2021-2022

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο πρώτος χρόνος υλοποίησης του προγράμματος «Latsis Foundation Study Abroad Scholarships», μιας κοινής πρωτοβουλίας του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση με το Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Μέσω του Προγράμματος δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων που παράλληλα παρακολουθούν μαθήματα στο Deree, καθώς και σε προπτυχιακούς φοιτητές του Deree να διεκδικήσουν υποτροφίες προκειμένου να ταξιδέψουν και να συμμετέχουν σε ένα εξάμηνο ή καλοκαιρινό πρόγραμμα σε έγκριτα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Παρά τις προκλήσεις που επέφερε η πανδημία, οι υπότροφοι είχαν την ευκαιρία να βιώσουν αυτή τη μοναδική ακαδημαϊκή εμπειρία, τόσο διά ζώσης, όσο και διαδικτυακά, να αποκτήσουν χρήσιμες δεξιότητες και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και τον ρόλο τους ως πολίτες του κόσμου μέσα από τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα κορυφαίων πανεπιστημίων.

  • 22 φοιτητές έλαβαν υποτροφία για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 στο πλαίσιο του Προγράμματος.
  • Το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το London School of Economics and Political Science, το Bocconi University και το Imperial College London είναι μόνο μερικά από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα στα οποία φοίτησαν οι υπότροφοι του Προγράμματος το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.
  • Οι υπότροφοι παρακολούθησαν προγράμματα σε ένα μεγάλο εύρος επιστημονικών πεδίων, όπως Βιωσιμότητα, Επιστήμη Δεδομένων, Περιβάλλον, Διοίκηση και Οικονομία.