ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ›

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Τρίτο Κουδούνι ή το Θέατρο Αλλιώς»

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Τρίτο Κουδούνι ή το Θέατρο Αλλιώς»
ΕΤΟΣ
2018

Για τρίτη συνεχή χρονιά το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά  πραγματοποιεί, με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τρίτο Κουδούνι ή Το Θέατρο Αλλιώς» με στόχο την ενεργή υποστήριξη της ενασχόλησης των μαθητών με δημιουργικές εξωσχολικές δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα ενώνει συνειδητά τα πεδία του θεάτρου και της εκπαίδευσης μέσα στη σχολική αίθουσα και σε μία επαγγελματική θεατρική σκηνή. Η θεατρική διδασκαλία, υπό την καθοδήγηση νέων σκηνοθετών και ανθρώπων του θεάτρου, ενθαρρύνει τους μαθητές να αναπτύξουν τη σχέση τους με το διάβασμα, το γράψιμο και τις ικανότητες συζήτησης και συνεργασίας μεταξύ τους.

Στο πλαίσιο του 3ου κύκλου του προγράμματος, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο θεατρικό κείμενο. Σκηνοθέτες και μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, συνεργάστηκαν για τη συγγραφή ενός κειμένου, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποίησαν για να «χτίσουν» μία θεατρική παράσταση. Τα παιδιά έκαναν πρόβες, έφτιαξαν κοστούμια και σκηνικά και τελικά παρουσίασαν τη σχολική τους παράσταση στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Οι σχολικές μονάδες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και οι παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον Απρίλιο του 2018 ήταν οι ακόλουθες:

  1. 2ο Γενικό Λύκειο Περάματος – «Παραμιλώντας», έργο των μαθητών,
  2. Ζάννειο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πειραιά – «Το προξενιό της Αντιγόνης», του Βασίλη Ζιώγα,
  3. 3ο Γενικό Λύκειο Κερατσινίου – ''Area K 3434'', έργο των μαθητών,
  4. 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας – «Το κορίτσι με τη βαλίτσα», έργο των μαθητών βασισμένο στην ιστορία του θεατρικού έργου «Το αγόρι με τη βαλίτσα» του Mike Kenny,
  5. 1ο Γυμνάσιο Πειραιά - «Όσα δεν σου έχω πει…», έργο των μαθητών,
  6.  Πρότυπο Γυμνάσιο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά – «Τι είναι πάλι αυτός ο έρωτας;», έργο των μαθητών. Ο τίτλος προέρχεται από  διήγημα επιστημονικής φαντασίας του Isaac Asimov.
  • 109 μαθητές, 7 εκπαιδευτικοί και 6 σκηνοθέτες έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα το σχολικό έτος 2017 – 2018.
Απενεργοποιημένο περιεχόμενο. Δίνοντας συγκατάθεση για τα cookies το περιεχόμενο θα εμφανιστεί.