ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ›

2ος Κύκλος | «Συμπράττουμε για την Υγεία»

2ος Κύκλος | «Συμπράττουμε για την Υγεία»

Το 2019, με κοινή πρωτοβουλία του Ιδρύματος Λάτση και της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, ξεκίνησε η υλοποίηση του 2ου κύκλου του προγράμματος «Συμπράττουμε για την Υγεία». Σκοπό του προγράμματος αποτελεί η κάλυψη επιτακτικών αναγκών στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και η συμβολή στην αναβάθμιση των υποδομών, καθώς και η ενίσχυση των υπηρεσιών των δημοσίων φορέων παροχής υγείας στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αξιολογούνται, από κοινού με την ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, αιτήματα από φορείς παροχής υγείας απ’ όλη την επικράτεια που αφορούν σε α) προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και β) αναβάθμιση υποδομών δημόσιων ή άλλων μη κερδοσκοπικών φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας.

Ο 2ος κύκλος του προγράμματος εστίασε στην υποστήριξη μονάδων/τμημάτων Νοσοκομείων που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας ζωτικής σημασίας για την περίθαλψη ασθενών που χρήζουν εντατικής περίθαλψης και των οποίων ο εξοπλισμός έχριζε αναβάθμισης λόγω παλαιότητας. Ο βαθμός στον οποίο η εκάστοτε δωρεά αποτελούσε επιτακτική ανάγκη για τη λειτουργία του τελικού αποδέκτη (Κλινικής/Τμήματος/Μονάδας/Κέντρου Υγείας) της δωρεάς, η αντιστοιχία της εκάστοτε δωρεάς και της μείωσης της ανισότητας παροχής υγειονομικής φροντίδας (ενδεικτικά: μείωση μετακινήσεων ή ταλαιπωρίας των ασθενών, παροχή υγειονομικής φροντίδας σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες) καθώς και η συμβολή στην ενίσχυση της αυτοδυναμίας του φορέα παροχής υγείας αποτέλεσαν επίσης βασικά κριτήρια αξιολόγησης και επιλογής.

Έτσι, εντός του 2019 ολοκληρώθηκαν οι ακόλουθες δωρεές:

 • Δωρεά έξι κλινών και τριών αναπνευστήρων, με σκοπό την αναβάθμιση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο».

  Η Μ.Ε.Θ. του Θεαγενείου, το οποίο είναι το μοναδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο στη Βόρεια Ελλάδα, δέχεται ετησίως 650-700 περιστατικά, τόσο ογκολογικά όσο και γενικής φύσεως (π.χ. πολυτραυματίες, νευρολογικά, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, κ.ά.).
   
 • Δωρεά έξι μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, με σκοπό την αναβάθμιση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

  Το Τμήμα εξυπηρετεί ετησίως συνολικά 80-100 χρονίως αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς καθώς και έκτακτα περιστατικά οξείας νεφρικής ανεπάρκειας του νομού.
   
 • Δωρεά τεσσάρων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, προς κάλυψη των αναγκών της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

  Το Νοσοκομείο καλύπτει τις ανάγκες του νομού Ξάνθης καθώς και των όμορων νομών και εξυπηρετεί περίπου 60 ασθενείς ετησίως.
   
 • Δωρεά τεσσάρων μόνιτορ, μίας κεντρικής μονάδας παρακολούθησης των ασθενών και ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, με σκοπό την αναβάθμιση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».

  Το Νοσοκομείο εξυπηρετεί όλη τη βορειοδυτική Ελλάδα καθώς και τα νησιά του Ιονίου και στη ΜΕΘ περιθάλπονται ετησίως 180-200 ασθενείς.
   
 • Δωρεά ενός μηχανήματος ψυχόμενης φυγόκεντρου ασκών αίματος, με σκοπό την αναβάθμιση του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Κρήτης.

  Το Τμήμα Αιμοδοσίας  του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου είναι το μοναδικό τμήμα του νομού που κάνει συλλογή αίματος, πραγματοποιώντας 2.000-2.300 αιμοληψίες ετησίως και καλύπτει τις ανάγκες του Νομού Λασιθίου και μέρος των αναγκών του Νομού Ηρακλείου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του 2ου κύκλου του προγράμματος,  έχουν δρομολογηθεί επίσης οι ακόλουθες δωρεές σε Κέντρα Υγείας της Β΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου:

 • Κέντρο Υγείας Αμοργού – Προμήθεια και εγκατάσταση συγκροτημάτων παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης
 • Κέντρο Υγείας Ίου – Προμήθεια και εγκατάσταση συγκροτημάτων παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης
 • Κέντρο Υγείας Πάτμου – Προμήθεια και εγκατάσταση συγκροτημάτων παραγωγής  οξυγόνου ιατρικής χρήσης
 • Κέντρο Υγείας Μήλου – Προμήθεια και εγκατάσταση συγκροτημάτων παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης

«Μέσω του προγράμματος ‘Συμπράττουμε για την Υγεία’ εκσυγχρονίσαμε βασικό και απαραίτητο εξοπλισμό της Μονάδας μας, ο οποίος ήταν 25ετίας. Ο νέος αυτός εξοπλισμός μας δίνει, αφενός, τη δυνατότητα να μειωθεί η μέση διάρκεια νοσηλείας του εκάστοτε ασθενή, απελευθερώνοντας περισσότερες κλίνες και, αφετέρου, διευκολύνει το έργο του νοσηλευτικού μας προσωπικού.»

Σουζάνα Ανίσογλου

Διευθύντρια Μ.Ε.Θ., Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο»

«Το νέο μηχάνημα ψυχόμενης φυγόκεντρου ασκών αίματος είναι απαραίτητο για την ορθή λειτουργία του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου και τον σωστό διαχωρισμό των παραγώγων του αίματος και μας επιτρέπει να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους κατοίκους του Νομού μας. »

Μαρία Σπινθούρη

Διοικήτρια Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Κρήτης

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Δωρεά Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού (Έκτακτη Δωρεά COVID-19)

Α’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική, Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η ΣΩΤΗΡΙΑ»

3ος Κύκλος & Έκτακτη Δωρεά COVID-19 | Πρόγραμμα «Συμπράττουμε για την Υγεία»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: “Συμπράττουμε για την Υγεία”

Πρόγραμμα αναβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (2020)

Δωρεά Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού και Εργασίες Αναδιαμόρφωσης Χώρου

Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Εργασίες Αναδιαμόρφωσης και Θωράκισης Ακτινοπροστασίας Χώρου

Τμήμα Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας, Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμιγκ»

Δωρεά Ιατρικού Εξοπλισμού

Ελληνική Εταιρεία για την Ινώδη Κυστική Νόσο

Πρόγραμμα Υγειονομικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δομών

Φαρμακοποιοί του Κόσμου

Τέταρτος (4ος) Κύκλος Προγράμματος "Σημεία Στήριξης"

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: “Σημεία Στήριξης”

Δωρεά Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων

Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.)

Ενίσχυση Λειτουργίας Κέντρου Ημέρας Ενήλικων Ατόμων με Αυτισμό

Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό - Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (Δ.Α.Δ.) Ν. Καστοριάς

Πολυγλωσσική Βιβλιοθήκη / Πολυπολιτισμικό Κέντρο

We Need Books

Υποστήριξη Προγράμματος «WOMEN GOING DIGITAL»

Social Hacker AMKE

Υποστήριξη Δράσεων

Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Καμπάνια U=U

Θετική Φωνή

Ενίσχυση Λειτουργίας 2020

ΑΜΚΕ VOULIWATCH

Πρόγραμμα Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας 2020