ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ›

Πρόγραμμα Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας 2022

Πρόγραμμα Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας 2022

Με κοινό όραμα να στηρίξουν την αριστεία, τις αξίες και το πνεύμα του Ολυμπισμού και τις ελπίδες των νέων αθλητών, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ένωσαν για έκτη συνεχή χρονιά τις δυνάμεις τους, ενισχύοντας αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο κατά την προετοιμασία τους για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024. Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλε και αυτήν τη χρονιά η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με στόχο να υποστηριχθούν αθλητές από όλες τις Ομοσπονδίες Ολυμπιακών Αθλημάτων της χώρας. Με τη συμμετοχή και των τριών φορέων χορηγήθηκαν συνολικά 56 υποτροφίες σε αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους το 2021.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη αποτελεί θεσμό στον χώρο, λειτουργώντας επί 23 συναπτά έτη ως αρωγός των προσπαθειών εκείνων που προπονούνται σκληρά, συχνά υπό ιδιόμορφες συνθήκες, ώστε να μπορούν να συναγωνιστούν επάξια τους καλύτερους του κόσμου στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να εμπνεύσουν με το παράδειγμά τους την αγάπη για τον αθλητισμό στη χώρα μας. Παρά τις αντιξοότητες, η Ελλάδα έχει μακρά παράδοση επιτυχιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες – ενδεικτικά, κατά τη διάρκεια της 32ης Ολυμπιάδας στο Τόκιο το 2021 κατέκτησε την 36η θέση στη λίστα μεταλλίων ανάμεσα σε 206 χώρες που συμμετείχαν.

  • Για την περίοδο 2021-2022 χορηγήθηκαν 56 αθλητικές υποτροφίες σε 66 αθλητές και αθλήτριες από όλες τις Ομοσπονδίες Ατομικών Ολυμπιακών Αθλημάτων της χώρας.
  • Περισσότερες από 650 υποτροφίες έχουν χορηγηθεί σε αθλητές από την Ελλάδα και την Κύπρο από την έναρξη του Προγράμματος το 1999 έως σήμερα.
  • Ολυμπιακή υποτροφία έχουν λάβει αθλητές από ευρύ φάσμα αθλημάτων όπως, μεταξύ άλλων, τον στίβο, την ποδηλασία, το κανόε-καγιάκ, την τοξοβολία, την ξιφασκία, το τάε κβον ντο, την ιστιοπλοΐα, την καλλιτεχνική κολύμβηση, την κωπηλασία, την αντισφαίριση κ.ά.

 

«Η υποτροφία που έλαβα μέσω του Προγράμματος Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας αποτέλεσε μεγάλη τιμή και κίνητρο για εμένα! Είμαι ευγνώμων, καθώς με βοήθησε να συμμετάσχω στο Archery World Cup stage 1 2022, όπου δεν θα υπήρχε η δυνατότητα να αγωνιστώ χωρίς την υποτροφία και βρέθηκα στις 17 καλύτερες αθλήτριες στον κόσμο. Παράλληλα με βοήθησε στην προετοιμασία μου για τους προκριματικούς αγώνες των Ολυμπιακών Αγώνων Paris 2024, όπου θα διεκδικήσω την πολυπόθητη πρόκριση. Το 2022 κατάφερα να μπω στις 100 καλύτερες αθλήτριες στον κόσμο (Νο. 84) και στις 50 καλύτερες στην Ευρώπη!»

Ανατολή-Μάρθα (Ανίτα) Γκορίλα
Αθλήτρια Τοξοβολίας, Μέλος Προ Ολυμπιακής και Εθνικής Ομάδας 

«Μέσω αυτής της στήριξης έχω καταφέρει να καλύψω μέρος της προετοιμασίας μου που γίνεται κυρίως στην Ορλεάνη της Γαλλίας, καθώς και τις προετοιμασίες που χρειάζονται πριν από τις μεγάλες διοργανώσεις, όπως τα Παγκόσμια Κύπελα, τα Grand Prix και το Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Με τη στήριξη που δεχόμαστε οι αθλητές μέσω του Προγράμματος, μάς δίνεται η δυνατότητα να συγκεντρωθούμε 100% στην προπόνησή μας. Εκτός αυτού, είναι τεράστια χαρά να νιώθεις ότι τα αποτελέσματά σου επιβραβεύονται. Είμαι πολύ ευγνώμων για την πρωτοβουλία αυτή, καθώς αυτή η υποτροφία για μένα σημαίνει πολλά παραπάνω από μια απλή οικονομική στήριξη.»

Δέσποινα Γεωργιάδου
Αθλήτρια Ξιφασκίας, Μέλος Εθνικής Ομάδας Σπάθης 

 

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Πρόγραμμα Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας 2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: “Πρόγραμμα Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας ”

Υποστήριξη Προγραμμάτων & Δράσεων

Higher Incubator Giving Growth and Sustainability (HIGGS) 

5ος Κύκλος | Πρόγραμμα «Σημεία Στήριξης»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: “Σημεία Στήριξης”

Πανεπιστήμιο Τρίτης Ηλικίας

ΑΜΚΕ PEOPLE BEHIND

Πρόγραμμα Ψηφιακής και Γνωστικής Ενδυνάμωσης

Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών

Πρόγραμμα «Ανακουφιστική Φροντίδα στο σπίτι»

«Νοσηλεία» 

Συνεργατικός χώρος καινοτομίας και ενδυνάμωσης ασθενών «Patients Hub»

HUMANE Social Enterprise ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Πρόγραμμα Δωρεάς Προϊόντων Υγείας από Ιδιώτες

GIVMED

4ος Κύκλος | Πρόγραμμα «Συμπράττουμε για την Υγεία»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: “Συμπράττουμε για την Υγεία”

Έργο «Αναδιαρρύθμιση – Ανακαίνιση – Αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών»

Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: “Πρόγραμμα αναβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας”

Δασικές Πυρκαγιές: Έκτακτο Πρόγραμμα Πρόληψης, Καταστολής και Αποκατάστασης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: “Δασικές Πυρκαγιές: Έκτακτο Πρόγραμμα Πρόληψης, Καταστολής και Αποκατάστασης”