Πρόγραμμα Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη αποτελεί θεσμό στον χώρο, λειτουργώντας επί 24 συναπτά έτη ως αρωγός των προσπαθειών εκείνων που προπονούνται σκληρά, συχνά υπό ιδιόμορφες συνθήκες, ώστε να μπορούν να συναγωνιστούν επάξια τους καλύτερους του κόσμου στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να εμπνεύσουν με το παράδειγμά τους την αγάπη για τον αθλητισμό στη χώρα μας. 

Με κοινό όραμα να στηρίξουν την αριστεία, τις αξίες και το πνεύμα του Ολυμπισμού και τις ελπίδες των νέων αθλητών, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το οποίο συμμετέχει στο Πρόγραμμα από το 2016, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή συνδράμουν την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη για το 2022-2023, ενισχύοντας αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο κατά την προετοιμασία τους για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

  • Συνολικά χορηγήθηκαν για το 2022-2023, Υποτροφίες Ολυμπιακής Προετοιμασίας σε 68 αθλητές από την Ελλάδα και την Κύπρο, στη βάση αθλητικών διακρίσεων του 2022.
  • Περισσότερες από 600 υποτροφίες έχουν χορηγηθεί σε αθλητές από την Ελλάδα και την Κύπρο από την έναρξη του Προγράμματος το 1999 έως το 2021.
  • Ολυμπιακή υποτροφία έχουν λάβει αθλητές από ευρύ φάσμα αθλημάτων όπως, μεταξύ άλλων, τον στίβο, την ποδηλασία, το κανόε-καγιάκ, την τοξοβολία, την ξιφασκία, το τάε κβον ντο, την ιστιοπλοΐα, την κολύμβηση, την κωπηλασία, την αντισφαίριση κ.ά.

Τα ονόματα των Βραβευθέντων για την περίοδο 2022-2023 είναι διαθέσιμα εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας είναι διαθέσιμες εδώ.

Photo: ©The A. G. Leventis Foundation