ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ›

Πρόγραμμα Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας 2020

Πρόγραμμα Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας 2020

Με κοινό όραμα να στηρίξουν την αριστεία, τις αξίες και το πνεύμα του Ολυμπισμού και τις ελπίδες των νέων αθλητών, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη και η Ελληνική Πρωτοβουλία (Hellenic Initiative) ένωσαν για τέταρτη συνεχή χρονιά τις δυνάμεις τους, ενισχύοντας Έλληνες και Κύπριους αθλητές οι οποίοι συνεχίζουν την προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Οι τρεις φορείς χορήγησαν συνολικά 41 υποτροφίες σε αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους το 2019.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη αποτελεί θεσμό στον χώρο, λειτουργώντας τα τελευταία 21 χρόνια ως αρωγός των προσπαθειών εκείνων που προπονούνται σκληρά, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες, ώστε να μπορούν να συναγωνιστούν επάξια τους καλύτερους του κόσμου στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να εμπνεύσουν με το παράδειγμά τους την αγάπη για τον αθλητισμό στη χώρα μας. Παρά τις δυσκολίες, η Ελλάδα έχει μακρά παράδοση επιτυχιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες – ενδεικτικά, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης Ολυμπιάδας στο Ρίο το 2016 κατέκτησε την 39η θέση στη λίστα μεταλλίων ανάμεσα σε 207 χώρες που συμμετείχαν.

 

  • Για την περίοδο 2019-2020 χορηγήθηκαν 41 αθλητικές υποτροφίες σε αθλητές που αγωνίζονται σε ατομικά Ολυμπιακά αθλήματα, καθώς και 2 υποτροφίες, αντίστοιχα, στον πρώτο Έλληνα και την πρώτη Ελληνίδα που τερμάτισαν στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο.
  • Περισσότερες από 550 υποτροφίες έχουν χορηγηθεί σε αθλητές από την Ελλάδα και την Κύπρο από την έναρξη του Προγράμματος το 1999 έως σήμερα.
  • Ολυμπιακή υποτροφία έχουν λάβει αθλητές από ευρύ φάσμα αθλημάτων όπως, μεταξύ άλλων, ο στίβος, η ποδηλασία, το κανόε-καγιάκ, η σκοποβολή, η ξιφασκία, το τάε κβον ντο, η ιστιοπλοΐα, η κολύμβηση, η κωπηλασία, η αντισφαίριση κ.ά.

 

«Η κοινωφελής δράση και η οικονομική στήριξη στον τομέα του αθλητισμού μέσω του Προγράμματος Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας βοηθάει σημαντικά αθλητές υψηλού επιπέδου, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους παρά τις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε. Για μένα προσωπικά αυτή η οικονομική στήριξη είναι πολύ σημαντική, καθώς συμβάλλει στο να καλύψω τις βασικές μου ανάγκες, χωρίς να επιβαρύνω την οικογένειά μου και να συνεχίσω να διεκδικώ τον μεγάλο μου στόχο που είναι η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 και φυσικά η διάκρισή μου σε αυτούς.»

Θεοδώρα Γκουντούρα

Αθλήτρια Ξιφασκίας

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας «Elevate Greece»

Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων

IMPACT HUB ATHENS

Πρόγραμμα Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας 2021

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: “Πρόγραμμα Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας ”

Πρόγραμμα «Mediterranean Cleanup - Κρήτη»

ΑΜΚΕ ΕΝΑΛΕΙΑ

Πρόγραμμα «Είμαστε κι εμείς εδώ!»

Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Εκπαιδευτικό - Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα Συμπερίληψης

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»

Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης Ενηλίκων με Νοητική Αναπηρία

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΑΜΕΑ

Ηχογράφηση Ακουστικών Βιβλίων για Άτομα με Απώλεια Όρασης

ΑΜΚΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

4ος Κύκλος | Πρόγραμμα «Σημεία Στήριξης»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: “Σημεία Στήριξης”

Δράση Ένταξης «ΒΙΟκοφινάκι»

ΑΡΓΩ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΕΝΤΑΞΗΣ

Πιλοτικό Πρόγραμμα Δημιουργίας Δικτύου Δημόσιων Νοσοκομείων

GIVMED

Μονάδα Ημερήσια Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος»

«ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης - Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

3ος Κύκλος | Πρόγραμμα «Συμπράττουμε για την Υγεία»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: “Συμπράττουμε για την Υγεία”