ΤΕΧΝΕΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ›

Πρόγραμμα «Μικροί Μουσικοί»

Πρόγραμμα «Μικροί Μουσικοί»
ΕΤΟΣ
2018
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ
Ωδείον Αθηνών

Το πρόγραμμα «Μικροί Μουσικοί» σχεδιάστηκε το 2013 από το Ωδείον Αθηνών σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λάτση, το οποίο χρηματοδότησε πλήρως τα πρώτα 3 χρόνια λειτουργίας του. Το Ίδρυμα συνεχίζει να στηρίζει το πρόγραμμα,  στόχος του οποίου είναι η ενίσχυση της μουσικής παιδείας στην Ελλάδα, μέσω της χορήγησης υποτροφιών για μουσικές σπουδές σε παιδιά των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να καλύψουν το κόστος των διδάκτρων. 

Το πρόγραμμα «Μικροί Μουσικοί» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 – 13 ετών και για τη συμμετοχή σε αυτό, και συνεπώς τη χορήγηση υποτροφίας, συνεκτιμώνται, μεταξύ άλλων, η κλίση των υποψηφίων στη μουσική και η οικονομική τους κατάσταση. Οι μικροί υπότροφοι επιλέγονται μετά από ακροάσεις που πραγματοποιούνται από έμπειρους μουσικούς παιδαγωγούς στον χώρο του Ωδείου Αθηνών. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει μαθήματα θεωρίας, οργάνου, συμμετοχή σε μουσικά σύνολα και στη χορωδία των Μικρών Μουσικών.

Οι «Μικροί Μουσικοί» προοδεύουν, ξεχωρίζουν για το υψηλό επίπεδο των μουσικών τους σπουδών, συνεχίζουν να διακρίνονται σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς και να συμμετέχουν σε αξιόλογες επαγγελματικές μουσικές εκδηλώσεις. Ενδεικτικά, κατά τη διάρκεια του 2018, η χορωδία των Μικρών Μουσικών έλαβε μέρος σε συναυλίες σε χώρους όπως το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

  • Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους 2017 – 2018 στο πρόγραμμα συμμετείχαν 28 μαθητές.
  • Κατανομή υποτρόφων: 11 παιδιά πιάνο, 5 παιδιά βιολί, 1 παιδί βιολοντσέλο, 5 παιδιά φλάουτο, 1 παιδί κλαρινέτο, 3 παιδιά κιθάρα, 1 παιδί τρομπόνι και 1 κρουστά.