Το 2024, με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, υλοποιήθηκε από την οργάνωση SolidarityNow το πρόγραμμα «ThessVolunteer», στόχος του οποίου ήταν η ενίσχυση της Κοινωνίας των Πολιτών στην πόλη της Θεσσαλονίκης μέσω της εθελοντικής συνεισφοράς και μέσα από ποικίλες δράσεις, όπως εκπαιδεύσεις, σεμινάρια και επικοινωνία με τα άτυπα εθελοντικά δίκτυα της Θεσσαλονίκης, το Thess-Diktio και το Select Respect. Έμφαση δόθηκε στη διερεύνηση εθελοντικών πρωτοβουλιών και στη σκιαγράφηση του εθελοντικού σκηνικού της Θεσσαλονίκης, με απώτερο σκοπό την ενεργοποίηση των πολιτών και την ενίσχυση της κουλτούρας εθελοντισμού.
Κατά τη διάρκεια του 2024, υλοποιήθηκαν εκπαιδεύσεις εθελοντών, ενημερωτικές ομιλίες και δράσεις ευαισθητοποίησης, ενώ παράλληλα ενισχύθηκε η συνεργασία με ΟΚοιΠ, εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς της τοπικής κοινότητας. Οι εθελοντές συμμετείχαν, επίσης, σε δράσεις προώθησης του εθελοντισμού, πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις της πόλης, καθώς και σε πρωτοβουλίες που στόχευαν στην ενδυνάμωση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Τέλος, δημιουργήθηκαν εκπαιδευτικοί οδηγοί για Εθελοντές και Συντονιστές Εθελοντών, οι οποίοι είναι ελεύθερα προσβάσιμοι διαδικτυακά στην Ελληνική και Αγγλική Γλώσσα, και περιλαμβάνουν καλές πρακτικές εθελοντικών διαδικασιών και συμβουλές.
72 νέοι εθελοντές συμμετείχαν στις 7 δράσεις προώθησης εθελοντισμού και τις 2 εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.
Συνολικά, 73 άτομα εκπαιδεύτηκαν σε θέματα εθελοντισμού, εκ των οποίων οι 12 είναι έφηβοι.