ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ›

Ενίσχυση Λειτουργίας Κέντρου Ημέρας Ενήλικων Ατόμων με Αυτισμό

Ενίσχυση Λειτουργίας Κέντρου Ημέρας Ενήλικων Ατόμων με Αυτισμό

Η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό - Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο ιδρύθηκε το 2006 με σκοπό την ενίσχυση και υποστήριξη ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους, στοχεύοντας στην ομαλή καθημερινή διαβίωση και την κοινωνική ενσωμάτωσή τους. Από το 2012, λειτουργεί στην Καστοριά το Κέντρο Ημέρας για παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες με διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού και τις οικογένειές τους, στο οποίο παρέχονται θεραπευτικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες, προγράμματα εργοθεραπείας, λογοθεραπείας, προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής, κοινωνικών δεξιοτήτων και ψυχοθεραπείας.

Με στόχο να διευρύνει τα θεραπευτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα που παρέχει στους ωφελούμενους, η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό - Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς προέβη στην επέκταση του Κέντρου Ημέρας, λειτουργώντας σε νέο κτίριο το Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων Ατόμων με Αυτισμό, για άτομα άνω των 25 ετών στο φάσμα του αυτισμού. Στόχος του νέου Κέντρου Ημέρας είναι η αντιμετώπιση των ειδικών ψυχοκοινωνικών δυσκολιών των ωφελούμενων, η επαγγελματική εκπαίδευση και αποκατάστασή τους, η ανάπτυξη δεξιοτήτων για την επίτευξη ημιαυτόνομης διαβίωσης και η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων.

Το 2020 το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση υποστήριξε την πρωτοβουλία της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό - Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς, καλύπτοντας το κόστος προμήθειας απαραίτητου εξοπλισμού για την απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου Ημέρας Ενηλίκων Ατόμων με Αυτισμό και την ποιοτική παροχή υπηρεσιών στους ωφελούμενούς του. Ο εν λόγω εξοπλισμός χρησιμοποιήθηκε για την κάλυψη βασικών λειτουργικών αναγκών του Κέντρου Ημέρας, τη δημιουργία ενός χώρου Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης για την υλοποίηση θεραπευτικών προγραμμάτων, τη διαμόρφωση χώρου κουζίνας για την εξάσκηση δεξιοτήτων προς ανεξαρτητοποίηση και αυτονομία των ωφελούμενων κ.ά.

  • 26 ωφελούμενοι μαζί με τις οικογένειές τους υποστηρίζονται από τα 2 Κέντρα Ημέρας.

 

«Όλοι εμείς που έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αυτισμό, έχουμε μάθει να κάνουμε μεγάλα όνειρα. Ονειρευόμαστε τα παιδιά μας πλήρως ενταγμένα στο κοινωνικό σύνολο, να απολαμβάνουν τις χαρές της ζωής, όπως εκείνα τις αντιλαμβάνονται και τις νιώθουν. Για να πραγματώσουμε τα όνειρά μας, έχουμε μάθει να ζητάμε βοήθεια από φίλους. Στην έκκλησή μας για βοήθεια προκειμένου να είναι το Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων Ατόμων με Αυτισμό ένας χώρος, όμορφος, λειτουργικός και εξοπλισμένος, ανταποκρίθηκε άμεσα το Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση. Και κάπως έτσι, γρήγορα και απλά, έχουμε πλέον τα νέα μας έπιπλα, το εργαστήριο κηροπλαστικής, το εργαστήριο υπολογιστών, μία πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, έναν χώρο χαλάρωσης κ.ά. Κυρίως όμως έχουμε νέους πραγματικούς συμπαραστάτες στο έργο μας. Και αυτό μας δίνει δύναμη για τα επόμενα, τα μεγαλύτερα σχέδιά μας.»

Γεώργιος Πάνος

Πρόεδρος Δ.Σ., Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό - Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς

 

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας «Elevate Greece»

Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων

IMPACT HUB ATHENS

Πρόγραμμα Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας 2021

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: “Πρόγραμμα Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας ”

Πρόγραμμα «Mediterranean Cleanup - Κρήτη»

ΑΜΚΕ ΕΝΑΛΕΙΑ

Πρόγραμμα «Είμαστε κι εμείς εδώ!»

Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Εκπαιδευτικό - Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα Συμπερίληψης

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»

Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης Ενηλίκων με Νοητική Αναπηρία

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΑΜΕΑ

Ηχογράφηση Ακουστικών Βιβλίων για Άτομα με Απώλεια Όρασης

ΑΜΚΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

4ος Κύκλος | Πρόγραμμα «Σημεία Στήριξης»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: “Σημεία Στήριξης”

Δράση Ένταξης «ΒΙΟκοφινάκι»

ΑΡΓΩ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΕΝΤΑΞΗΣ

Πιλοτικό Πρόγραμμα Δημιουργίας Δικτύου Δημόσιων Νοσοκομείων

GIVMED

Μονάδα Ημερήσια Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος»

«ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης - Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

3ος Κύκλος | Πρόγραμμα «Συμπράττουμε για την Υγεία»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: “Συμπράττουμε για την Υγεία”