ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ ›

Πρόγραμμα Νέων Ευρωπαίων Ηγετών

Πρόγραμμα Νέων Ευρωπαίων Ηγετών
ΕΤΟΣ
2018
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ
Friends of Europe

Το Ίδρυμα συνέχισε για τέταρτη συνεχή χρονιά τη συνεργασία του με το think-tank Friends of Europe ενισχύοντας το πρόγραμμα των Νέων Ευρωπαίων Ηγετών (European Young Leaders), το οποίο υλοποιείται από το 2011. Κάθε χρόνο συμμετέχουν στο πρόγραμμα 40 νέοι ηγέτες, ηλικίας έως 40 ετών, από την πολιτική, την επιστήμη, τον επιχειρηματικό κόσμο, τις τέχνες και την κοινωνία των πολιτών.

Στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος, οι Νέοι Ευρωπαίοι Ηγέτες συναντήθηκαν στη Βαρσοβία και τη Μάλτα, όπου είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν σε συζητήσεις αναφορικά με τις Ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019. Είχαν, επίσης, τη δυνατότητα να ακούσουν το μήνυμα του Marian Turski, επιζήσαντα του Ολοκαυτώματος, για τη σημασία της ελευθερίας και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την προάσπιση των φιλελεύθερων αξιών εν μέσω μίας κρίσιμης χρονικής περιόδου για την Ευρώπη. Οι 40 Νέοι Ευρωπαίοι Ηγέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι απαραίτητη μία αμεσότερη μορφή δημοκρατίας και περισσότερες ηθικές καμπάνιες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέματα που συζήτησαν εκ νέου στη συνάντηση των αποφοίτων του του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2018 στις Βρυξέλλες.

 

  • Το Δίκτυο των Νέων Ευρωπαίων Ηγετών αποτελείται πλέον από 180 αποφοίτους του προγράμματος από πλήθος ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.