ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ›

Δημιουργία ιστότοπου

Δημιουργία ιστότοπου

Το Μουσείο Καποδίστρια - Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών, που ιδρύθηκε το 1981, αποτελεί το πρώτο και μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στη ζωή και το έργο του Ιωάννη Α. Καποδίστρια, συνεπώς λειτουργεί αφ’ ενός ως φορέας μνήμης και προβολής του πολυσχιδούς έργου του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος και αφ’ ετέρου ως ένα τοπόσημο που συνδέεται άμεσα με ένα σημαντικό κεφάλαιο της νεότερης ιστορίας της πατρίδας μας.

To μουσείο έχει τη μορφή Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας και διοικείται από Συμβούλιο το οποίο αποτελείται από τους εκάστοτε προέδρους των τριών, ιστορικής σημασίας, πολιτιστικών φορέων της Κέρκυρας: την Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας, την Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας  και την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση μέσω του προγράμματος για την ενίσχυση των Επιστημονικών Εταιρειών χρηματοδοτεί την δημιουργία της σύγχρονης ιστοσελίδας που θα συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες σχετίκα με το επιστημονικό έργο του Μουσείου , το Ψηφιακό Αρχείο Ιωάννη Καποδίστρια, τη Συλλογή, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, και θα ενημερώνει τον χρήστη για νέα, δράσεις, εκδηλώσεις αλλά και  για την επίσκεψή του στο Μουσείο.