ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ›

Το Κολλέγιο Ανατόλια τίμησε τους μεγάλους δωρητές του

Το Κολλέγιο Ανατόλια τίμησε τους μεγάλους δωρητές του
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
23 Ιουν. 16
ΠΥΛΩΝΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Ο σημαντικός ρόλος των μεγάλων δωρητών στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του Κολλεγίου Ανατόλια σε πρωτοποριακό εκπαιδευτικό ίδρυμα αναγνωρίστηκε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν για την εξαιρετική προσφορά τους προς τον μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και μετά θάνατον ο Δημήτρης Ζάννας. Στους τιμώμενους απονεμήθηκε το βραβείο Carl C. Compton που πήρε την ονομασία του από τον 5ο κατά σειρά Πρόεδρο του Κολλεγίου Ανατόλια (1950- 1958) και οραματιστή εκπαιδευτικό που αποτελεί την απόλυτη προσωποποίηση των πιο υψηλών ιδανικών του Σχολείου.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, οργανισμός με μεγάλη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση, βραβεύτηκε για τη μακρόχρονη υποστήριξή του προς το  Κολλέγιο Ανατόλια. Συγκεκριμένα, μέσω της συμβολής του στο Πρόγραμμα Υποτροφιών του οργανισμού, κάθε χρόνο παρέχονται υποτροφίες σε παιδιά με περιορισμένα οικονομικά μέσα προσφέροντας τους πρόσβαση σε εκπαίδευση υψηλού επιπέδου. Το Ίδρυμα έχει αναλάβει την υποχρέωση να στηρίξει τον κάθε υπότροφο από την Α΄ τάξη του Γυμνασίου μέχρι και την αποφοίτησή του από το Λύκειο. Επιπλέον χρηματοδοτεί τη συμμετοχή παιδιών, με ανάλογα κοινωνικο-οικονομικά χαρακτηριστικά από όλη την Ελλάδα, στο Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια. Το βραβείο παρέλαβε ο Δρ Πέτρος Καλαντζής, Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε και ο εκλιπών Δημήτρης Ζάννας, διαπρεπής νομικός, που διετέλεσε Πρόεδρος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και υπηρεσιακός Δήμαρχος Θεσσαλονίκης το 1974. Ο ευπατρίδης Δημήτρης Ζάννας, βραβευμένος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το κράτος του Ισραήλ, υπήρξε απόφοιτος του σχολείου και μετέπειτα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Έφορος) του Κολλεγίου Ανατόλια. Ο ίδιος υπηρέτησε το σχολείο με οραματισμό, μεγάλη αφοσίωση και συνέπεια, όπως έπραξε και στην περίπτωση άλλων φορέων της πόλης (ΧΑΝΘ, η Σχολή Τυφλών κ.ά..). Το βραβείο παρέλαβε η σύζυγός του Άρτεμις Ζάννα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ