ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ›

Σύμπλευση «Διάπλους 2016» | Εκπαιδευτικός & Ηλεκτρονικός Εξοπλισμός σε Σχολικές Μονάδες Ακριτικών Νησιών

Σύμπλευση «Διάπλους 2016» | Εκπαιδευτικός & Ηλεκτρονικός Εξοπλισμός σε Σχολικές Μονάδες Ακριτικών Νησιών
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
05 Ιουλ. 16

Η ομάδα +πλευση κάθε χρόνο διοργανώνει διάπλου του Αιγαίου με σταθμούς ακριτικά νησιά στο καθένα από τα οποία προσφέρονται δωρεάν εφόδια και εξοπλισμός για σχολεία, διαγνωστικές εξετάσεις με γιατρούς και νοσηλευτές πολλών ειδικοτήτων, έργα υποδομής (όπως ενδεικτικά αφαλατωτές, γήπεδα πολλαπλών χρήσεων, παιδικές χαρές κ.λπ.) και άλλες δωρεές στους τομείς της παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και του περιβάλλοντος. Απώτερος σκοπός της +πλευσης παραμένει σταθερά η ενίσχυση και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των ακριτικών νησιών της Ελλάδας.

Το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα χρηματοδότησε τον «Διάπλου 2016», εστιάζοντας στα σχολεία. Συγκεκριμένα, με την εν λόγω χρηματοδότηση οι σχολικές μονάδες των νησιών ενισχύθηκαν με εκπαιδευτικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό (προτζέκτορες, υπολογιστές, φωτοτυπικά και σκάνερ), έπιπλα (βιβλιοθήκες, τραπέζια, καθίσματα), καθώς επίσης αναλώσιμα και παιχνίδια μάθησης για την στήριξη του έργου των εκπαιδευτικών. Η επιλογή του υλικού έγινε κατόπιν επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς κάθε σχολείου, αξιολόγηση και διασταύρωση των αιτημάτων με τις τοπικές αρχές, τους συλλόγους γονέων & κηδεμόνων κ.λπ., ώστε να υπάρχει η μέγιστη βεβαιότητα για την αναγκαιότητα του υλικού και την αξιοποίησή του από το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ο «Διάπλους 2016» διήρκεσε 11 ημέρες κατά τις οποίες 11 φουσκωτά σκάφη και ένα βοηθητικό με τη συμμετοχή 80 εθελοντών επισκέφθηκαν 9 ακριτικά νησιά (Αγαθονήσι, Αρκιούς, Κίμωλο, Λέβιδα, Λειψούς, Πάτμο, Σίκινο, Σχοινούσα και Φολέγανδρο). Παράλληλα με τις προσφορές σε είδος, πραγματοποιήθηκε σειρά ψυχαγωγικών, πολιτιστικών και ενημερωτικών δράσεων όπως ενδεικτικά βιβλιοπαρουσιάσεις για παιδιά, διαδραστικό παιδικό εργαστήρι Ανθρωπίνων Σχέσεων, παρέμβαση πρόληψης του καπνίσματος για εφήβους, έκθεση φωτογραφίας, παραστάσεις Καραγκιόζη κ.ά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ