ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ›

Πρόγραμμα ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ ανακοινώνουν το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, o Όμιλος Λάτση και η Τράπεζα Eurobank EFG

Πρόγραμμα ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ ανακοινώνουν το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, o Όμιλος Λάτση και η Τράπεζα Eurobank EFG
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
28 Αυγ. 07
ΠΥΛΩΝΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, ο Όμιλος Λάτση και η Eurobank EFG αναλαμβάνουν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν, σε συνεργασία με την Ελληνική Πολιτεία, ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης των περιοχών και στήριξης των πολιτών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Το κόστος του προγράμματος θα ανέλθει σε 60 εκατομμύρία ευρώ.

Ειδικότερα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, ο Όμιλος Λάτση και η Eurobank EFG απεφάσισαν να διαθέσουν το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ έκαστος προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που δημιούργησαν οι πυρκαγιές του 2007 στη χώρα μας, αλλά και να ενισχύσουν τους μηχανισμούς πρόληψης ανάλογων καταστροφών και να συμβάλουν στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος. Η υλοποίηση του προγράμματος των τριών φορέων θα εξελίσσεται και θα εναρμονίζεται σύμφωνα με τις προτεραιότητες που θα θέτει η Ελληνική Πολιτεία στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου ανασυγκρότησης που θα εκπονήσει για τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται σε τρεις δέσμες πρωτοβουλιών που ενδεικτικά περιλαμβάνουν:

1. Δέσμη πρωτοβουλιών για την ανακούφιση των πληγέντων:

  • Οικονομική ενίσχυση σε οικογένειες με απώλεια συγγενικών προσώπων.
  • Οικονομική ενίσχυση σε πληγέντες που έχασαν την κύρια κατοικία τους ή άλλο βασικό περιουσιακό στοιχείο.
  • Πλήρης διαγραφή των υπολοίπων οφειλών των στεγαστικών, καταναλωτικών και αγροτικών δανείων που έχει χορηγήσει η Eurobank ΕFG στις δύο ανωτέρω κατηγορίες πληγέντων.

Οι δικαιούχοι των ανωτέρω ενισχύσεων θα προσδιοριστούν επί τη βάσει της επίσημης καταγραφής από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

2. Δέσμη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση και πρόληψη πυρκαγιών:

  • Δωρεά εξοπλισμού προς το Πυροσβεστικό Σώμα με σκοπό την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του. Το είδος του εξοπλισμού θα προσδιοριστεί καθ’ υπόδειξη του Πυροσβεστικού Σώματος.
  • Χρηματοδότηση Μη Κυβερνητικών Οργανισμών και άλλων εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα προστασίας των δασών.

3. Δέσμη πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση των δασικών περιοχών:

  • Οικονομική ενίσχυση του εθνικού προγράμματος αποκατάστασης των δασικών εκτάσεων που κατεστράφησαν από τις πυρκαγιές του 2007, όπως αυτό θα καταρτιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.
  • Ειδική Μέριμνα για τον Νομό Ηλείας:

Η διάθεση του ποσού των 20.000.000 ευρώ εκ μέρους του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση θα κατευθυνθεί αποκλειστικά για την αποκατάσταση των πυροπαθών και των δήμων και κοινοτήτων που επλήγησαν στον Νομό Ηλείας. Αυτό υπαγορεύεται από το ότι ο Νομός Ηλείας επλήγη περισσότερο από κάθε άλλον και από το γεγονός ότι ο ιδρυτής του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση κατάγετο από την περιοχή, με την οποία είχε συνδέσει τη φιλανθρωπική του δράση εδώ και 40 χρόνια.

Ειδικότερα, για τον Νομό Ηλείας το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με τις κάτωθι πρωτοβουλίες:

Μέριμνα για τους αστέγους:

Χορήγηση επιδόματος σπουδών για όλους τους μαθητές, σπουδαστές ή φοιτητές που έχασαν έναν από τους γονείς τους. Έργα αποκατάστασης υποδομών στους δήμους και τις κοινότητες που καταστράφηκαν κατά τις πυρκαγιές (σχολικά κτήρια, κέντρα υγείας κτλ). Οικονομική συνδρομή για την ανάπλαση του περιβάλλοντος πέριξ του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα, η κυρία Μαριάννα Λάτση δήλωσε:

«Η Πατρίδα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με γεγονότα και συνθήκες που δεν ξαναζήσαμε. Παρακολουθούμε συγκλονισμένοι την ασύλληπτης έκτασης εθνική τραγωδία που ξετυλίγεται αυτό το καλοκαίρι προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουμε τον θλιβερό απολογισμό που ανεξίτηλα θα συνοδεύσει τις επόμενες γενιές. Μπροστά σε αυτόν το όλεθρο είναι καθήκον όλων μας να συνδράμουμε ουσιαστικά και από καρδιάς. Είμαι βέβαιη ότι ανάλογα αντανακλαστικά θα επιδείκνυε και ο πατέρας μας, ο Γιάννης Λάτσης, όπως το έκανε σε αμέτρητες περιπτώσεις στη ζωή του προς όφελος της πατρίδας μας. Στο πλαίσιο αυτό το πρόγραμμα δράσεων που εξαγγέλλει το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, ο Όμιλος Λάτση και η Eurobank EFG αποτελεί έμπρακτη ενέργεια  αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ