ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ›

Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας | Έναρξη Λειτουργίας | Σχολικό Έτος 2014-2015

Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας | Έναρξη Λειτουργίας | Σχολικό Έτος 2014-2015
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
06 Οκτ. 14
ΠΥΛΩΝΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

To πλήρως ανακαινισμένο Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας ξεκίνησε τη λειτουργία του για τη νέα σχολική χρονιά

Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου έγινε στο «Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας» ο καθιερωμένος αγιασμός για την καινούργια χρονιά. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτηρίου το οποίο υπέστη ριζική αναμόρφωση τόσο στους εξωτερικούς όσο και σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Με βασικό στόχο τον εκσυγχρονισμό του κτηρίου ως προς την ασφάλεια, τη λειτουργικότητα και την ενίσχυση του ευχάριστου περιβάλλοντος για όλα τα παιδιά που απασχολούνται καθημερινά στο Κέντρο, υλοποιήθηκαν μεγάλης έκτασης εργασίες για να την αναβάθμισή του (μεταξύ άλλων νέος ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, νέο σύστημα θέρμανσης, αλλαγή κουφωμάτων, εκσυγχρονισμός μαγειρείων και χώρων υγιεινής, αναβάθμιση εξοπλισμού, μόνωση δώματος και χρωματισμοί). Η εκπόνηση των επιμέρους μελετών και η επίβλεψη των έργων έγιναν από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση καθώς επίσης, σε πολύ μεγάλο βαθμό, και η χρηματοδότηση των εργασιών, ενώ υπήρξε συμπληρωματική χρηματοδότηση από το Hellenic Hope, για μέρος αυτών.

Το 1964 ο αείμνηστος Παπα-Πυρουνάκης, εκτός των άλλων καλών έργων, ίδρυσε και το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας, ένα ανοικτό κέντρο προστασίας παιδιού και οικογένειας. Από τον πρώτο καιρό της λειτουργίας του, το Κέντρο αγκαλιάστηκε από τον καπεταν Γιάννη Λάτση και έκτοτε εδραιώθηκε μια διαρκής συνεργασία, η οποία συνεχίζει και αναπτύσσεται μέχρι και σήμερα. 50 χρόνια μετά, το Κέντρο εξακολουθεί να στηρίζει άπορα παιδιά της Ελευσίνας και των γύρω περιοχών, παιδιά οικογενειών μεταναστών και Ρομά καθώς και παιδιά που προέρχονται από μη προνομιούχα οικογενειακά περιβάλλοντα.

Στη Φιλική Φωλιά, που είναι η βασική δραστηριότητα του Κέντρου Αγάπης, προσφέρονται πολλά και οργανωμένα παιδαγωγικά προγράμματα με στόχο την προσωπική εξέλιξη των παιδιών. Προσπαθώντας να παρέχει ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης και ανάπτυξης, το Κέντρο αποτελεί υπόδειγμα δομής δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με κοινωνικοοικονομικές δυσκολίες. Καθημερινά, περισσότερα από 160 παιδιά προσέρχονται μετά το σχολείο, τούς παρέχεται μεσημεριανό γεύμα και στη συνέχεια απασχολούνται σε διάφορες δραστηριότητες όπως χειροτεχνία, κατασκευές, βιωματικά παιχνίδια κ.α.. Επιπλέον, σε συνεργασία με φορείς της περιοχής λαμβάνουν μέρος σε αθλήματα, εντάσσονται σε χορωδίες και θεατρικές ομάδες, μαθαίνουν ξένες γλώσσες και χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, συμμετέχουν σε επισκέψεις σε μουσεία κ.α..

Επιπλέον, το Κέντρο έχει δημιουργήσει μια πολύ σημαντική βάση εθελοντών (περισσότερους από 70) τους οποίους κινητοποιεί σε μόνιμη ή περιστασιακή βάση προσφέροντας ένα μεγάλο εύρος εργασιών για την καθημερινή εύρυθμη λειτουργία του.

 

Επικοινωνία:

Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας

Tηλ: 2105543186

Ιστοσελίδα εδώ

Facebook Page εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ