ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ›

Εγκαίνια Ανακαινισμένης Παιδιατρικής Κλινικής του Γ. Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς»

Εγκαίνια Ανακαινισμένης Παιδιατρικής Κλινικής του Γ. Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς»
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
27 Ιουν. 11
ΠΥΛΩΝΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 παραδόθηκε στη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» η Παιδιατρική Κλινική που ανακαινίστηκε πλήρως με δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση. Τα εγκαίνια τέλεσαν ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, και, εκ μέρους του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, η κ. Μαριάννα Ι. Λάτση, οι οποίοι στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους της Παιδιατρικής Κλινικής.

Η Παιδιατρική Κλινική, δυναμικότητας 38 κλινών, υποδέχεται περιστατικά από τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία, καλύπτοντας όλο το φάσμα των παθήσεων. Στην Κλινική νοσηλεύονται κατά μέσο όρο ετησίως 1.200 παιδιά ηλικίας έως 16 ετών. Περίπου 9.000 παιδιά εξυπηρετούνται κάθε χρόνο στα επείγοντα περιστατικά και τα εξωτερικά ιατρεία. Η Παιδιατρική Κλινική, την οποία διευθύνει η Δρ. Σταυρούλα Καρύδα, στελεχώνεται από 18 ιατρούς και 16 νοσηλευτές.

Η ανακαίνιση της Παιδιατρικής Κλινικής, οι υλικοτεχνικές υποδομές της οποίας ήταν εξαιρετικά υποβαθμισμένες σε σχέση με τις ιατρικές υπηρεσίες υγείας που καλείται να προσφέρει, πραγματοποιήθηκε με πλήρη συντονισμό του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Διοίκησης του Νοσοκομείου και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση. Χρησιμοποιώντας ευέλικτους τρόπους συνεργασίας, το έργο της ριζικής αναμόρφωσης των 500 περίπου τετραγωνικών μέτρων της Κλινικής ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από τρεις μήνες. Η ανακαίνιση βασίστηκε σε ειδική μελέτη ομάδας αρχιτεκτόνων, ψυχολόγων και εκπαιδευτικών, με επικεφαλής την κ. Έμιλυ Καμαρινοπούλου, η οποία εκπονήθηκε κατά τη διάρκεια του 2009 με τη χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Ο Υπουργός, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι:

«Tο σύστημα υγείας είναι γεμάτο από μεγάλα προβλήματα αλλά έχει και πολλές καλές στιγμές όπως αυτή της σημερινής παράδοσης της ανακαινισμένης Παιδιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη.»

«Στα παιδιά ανήκει το μέλλον και τους οφείλουμε την καλύτερη φροντίδα», τόνισε η κ. Μαριάννα Λάτση στην ομιλία της, υπογραμμίζοντας ότι:

«Eίναι ώρες ευθύνης και χρέους προς την πατρίδα μας από όποια θέση και αν βρίσκεται ο κάθε ένας από εμάς. Η γόνιμη συνεργασία της ελληνικής πολιτείας και των Κοινωφελών Ιδρυμάτων μπορεί να οδηγήσει σε νέα πρότυπα που τόσο έχουμε ανάγκη σε αυτές τις περιστάσεις.»

συμπλήρωσε η κ. Λάτση.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Δρ. Κωνσταντίνος Τσιτουρίδης, έκανε έναν σύντομο απολογισμό των κεντρικών στόχων της διοίκησης του Νοσοκομείου που δεν είναι άλλοι από τον οικονομικό εξορθολογισμό της λειτουργίας του και τη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών νοσηλείας που επιτυγχάνεται σε σημαντικό βαθμό και με την ολοκλήρωση της εν λόγω δωρεάς.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης και o Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο αγιασμός της ανακαινισμένης Παιδιατρικής Κλινικής έγινε από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμο

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Μάρκος Μπόλαρης, οι βουλευτές κ.Έλενα Ράπτη και κ. Γιώργος Φραγκίδης, Διοικητές Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης καθώς και το προσωπικό του Νοσοκομείου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ