ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ›

Δωρεά Κάδων Δασοπυρόσβεσης για ελικόπτερα βαρέως τύπου στο Πυροσβεστικό Σώμα

Δωρεά Κάδων Δασοπυρόσβεσης για ελικόπτερα βαρέως τύπου στο Πυροσβεστικό Σώμα
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
05 Ιουλ. 17
ΠΥΛΩΝΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. στην Ελευσίνα, η τελετή παράδοσης – παραλαβής δύο κάδων δασοπυρόσβεσης για ελικόπτερα βαρέως τύπου, χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, το οποίο εκπροσώπησε ο Γραμματέας του Εκτελεστικού Συμβουλίου κος Δημήτριος Αφεντούλης.

Πρόκειται για ειδικούς πλαστικούς κάδους χωρητικότητας 7600 lt. Η δωρεά έγινε προς το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ θα διατεθούν στην Αεροπορία Στρατού, για χρήση τους, από ελικόπτερα τύπου Chinook, σύμφωνα με τις επιχειρησιακές ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Στον χαιρετισμό τους τόσο ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη όσο και ο Αρχηγός Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος, ευχαρίστησαν το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση για τη δωρεά και για την προσφορά του στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο με την υπόσχεση ότι θα την αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Από πλευράς του, ο κος Δημήτριος Αφεντούλης στη σύντομη ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων:

[…] Πεποίθησή μας είναι ότι στη μάχη για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας, των φυσικών μας πόρων, καθώς και για τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των επόμενων γενεών, η συνεργασία μεταξύ Πολιτείας, ιδιωτικής πρωτοβουλίας, κοινωφελών οργανισμών αλλά και των ίδιων των πολιτών, είναι επιτακτική ανάγκη και η συμβολή καθενός, ανάλογα με τις δυνάμεις του, είναι πολύτιμη για την ενδυνάμωση της Πολιτικής Προστασίας της χώρας […]

Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο Αντιπτέραρχος ε.α. Ιωάννης Βυζάντιος, Ειδικός Σύμβουλος για εναέρια μέσα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Υπαρχηγός Διοικητικής Υποστήριξης Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Τερζούδης, ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Βασιλειάδης, ο Συντονιστής Υποστήριξης Α.Π.Σ. Υποστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Ράμφος, ο Διοικητής Περιφερειακών Πυροσβεστικών Διοικήσεων Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Κωνσταντίνος Γιόβας, ο Διοικητής και Υποδιοικητής της 1ης Ε.Μ.Α.Κ., ο Διοικητής της Δ.Α.Ε.Ε., εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Α καθώς και εκπρόσωποι της Διοίκησης Αεροπορίας Στρατού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ