ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ›

Απονομή Prix Latsis Universitaires 2010

Απονομή Prix Latsis Universitaires 2010
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
30 Σεπ. 10

Η ετήσια τελετή απονομής των Πανεπιστημιακών Βραβείων του Fondation Latsis Internationale, μέλους του Δικτύου Ιδρυμάτων Λάτση, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου 2010 στη Γενεύη. Το Fondation Latsis Internationale είναι ένα μη κερδοσκοπικό κοινωφελές ίδρυμα που ιδρύθηκε το 1975 και από το 1983 απονέμει τέσσερα πανεπιστημιακά βραβεία στην Ελβετία. Τα βραβεία αυτά, που συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο 25.000 ελβετικών φράγκων το καθένα, απονέμονται σε ερευνητές ηλικίας κάτω των 40 ετών από τέσσερα γνωστά πανεπιστήμια και πολυτεχνεία της Ελβετίας για τη συνεισφορά τους στους τομείς της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας.

Φέτος, τα βραβεία απονεμήθηκαν στον Dr. Mario Agio του πολυτεχνείου της Ζυρίχης, στον Dr. Carlos Canto Alvarez του πολυτεχνείου της Λωζάννης, στην Dr Violeta Seretan του πανεπιστημίου της Γενεύης και στον Dr Christian Thӧni του πανεπιστημίου του Σεν Γκάλ.

Μετά την τελετή απονομής των βραβείων ακολούθησε ομιλία του Niall Ferguson, καθηγητή οικονομικής ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Harvard, για τις πολιτικές επιπτώσεις των οικονομικών κρίσεων.

Η ομιλία είναι διαθέσιμη εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ