ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ›

Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας «Elevate Greece» 2022

Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας «Elevate Greece» 2022

Με στρατηγική προτεραιότητα την ενίσχυση και εξέλιξη του Ελληνικού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση τον Δεκέμβριο του 2022 συμμετείχε στα Εθνικά Βραβεία του 2ου Διαγωνισμού Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας, απονέμοντας το χρηματικό «Βραβείο Κοινωνικής Συνεισφοράς» στη νεοφυή επιχείρηση Docandu, η οποία καινοτομεί στον χώρο της ψηφιακής υγείας συνδυάζοντας την υψηλού επιπέδου παραδοσιακή ιατρική με τις πιο σύγχρονες και φιλικές προς τον χρήστη ψηφιακές τεχνολογίες. Στόχος της Docandu, μέσω της χρήσης Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) και υπηρεσιών ιατρικής τηλεσυμβουλευτικής, είναι να προσφέρει υπηρεσίες ψηφιακής υγείας που διασυνδέουν τους χρήστες με την αξιόπιστη ιατρική πληροφόρηση, τα δεδομένα υγειονομικής περίθαλψής τους και ιατρούς ανά πάσα στιγμή. Πλέον, μέσω του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων, η Ελληνική Πολιτεία διαθέτει μια σαφή και χαρτογραφημένη εικόνα του οικοσυστήματος καινοτομίας της χώρας και έχει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να σχεδιάζει πολιτικές προσαρμοσμένες στις ειδικότερες ανάγκες των νεοφυών επιχειρήσεων. Το Elevate Greece αποτελεί ένα ουσιαστικό εργαλείο και σημείο αναφοράς για τη στοχευμένη υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων και την ανάδειξή τους σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο.

  • Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Μητρώο 744 νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 7.260 εργαζόμενους.
  • Οι 5 πρώτοι τομείς δραστηριότητας των νεοφυών επιχειρήσεων-μελών του Elevate Greece είναι οι Βιοεπιστήμες, το Περιβάλλον-Ενέργεια, η Διαφήμιση- Μάρκετινγκ, ο Τουρισμός-Υπηρεσίες Φιλοξενίας και η Αγροδιατροφή.
  • Οι 10 νικήτριες επιχειρήσεις βραβεύθηκαν με χρηματικά έπαθλα αξίας 208.000€, καθώς και με υπηρεσίες αξίας άνω των 200.000€.

 

«Η χρηματοδότηση του Ιδρύματος διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των υπηρεσιών της Docandu. Μας βοήθησε να ενισχύσουμε τη θέση μας στον τομέα της ψηφιακής υγείας, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να εμβαθύνουμε στον τομέα της εφαρμοσμένης έρευνας για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες που έχουμε αναπτύξει και να τις προσφέρουμε εντελώς δωρεάν στους πολίτες. Συγκεκριμένα, βελτιστοποιήσαμε την πλατφόρμα Dermacare, εντάσσοντας μια πιο φιλική προς τον χρήστη διαδικασία για τον δερματολογικό του έλεγχο, ενώ παράλληλα, αναπτύσσουμε μία πρώτη έκδοση για τη χρήση τεχνολογίας αναγνώριση εικόνας, ώστε να βοηθήσουμε τη δερματολογική μας ομάδα να παρέχει μια ακόμη πιο ασφαλή και αξιόπιστη αξιολόγηση των δερματολογικών προβλημάτων.»


Δρ Πέτρος Πανδής
Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος, Docandu 

«Το Elevate Greece αποτελεί σήμερα ένα ουσιαστικό εργαλείο, το οποίο συνδέει τα κομμάτια του οικοσυστήματος και αποσκοπεί στο να παρέχει διαρκώς περισσότερα κίνητρα στους νέους επιστήμονες και ταλαντούχους επιχειρηματίες, ώστε αυτοί να δημιουργούν και να γίνονται ολοένα ανταγωνιστικότεροι σε υπερεθνικό επίπεδο. Τα βραβεία του Elevate Greece έχουν ήδη καθιερωθεί και αποτελούν έναν σταθερό θεσμό που επιβραβεύει τις νεοφυείς επιχειρήσεις, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα.»


Χρίστος Δήμας
Υφυπουργός, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων