ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ›

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση μέλος του European Venture Philanthropy Association (EVPA)

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση μέλος του European Venture Philanthropy Association (EVPA)
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
17 Μαρ. 16

Από την 1η Μαρτίου του 2016 το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, έχει ενταχθεί στο European Venture Philanthropy Association (EVPA) και είναι το πρώτο μέλος-οργάνωση που δραστηριοποιείται κυρίως στην Ελλάδα.

Το EVPA ιδρύθηκε το 2004 ως δίκτυο οργανισμών που έχουν ως αντικείμενο την πρακτική του venture philanthropy και των κοινωνικών επενδύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σκοπός του είναι να αποτελέσει σημείο αναφοράς αλλά και καταλυτικό παράγοντα δικτύωσης για τους κοινωνικούς επενδυτές της Ευρώπης, τους venture philanthropists και τα ιδρύματα που κάνουν χρήση των εργαλείων του venture philanthropy και της κοινωνικής επένδυσης με στόχο την επίτευξη κοινωνικού αντίκτυπου.

Το EVPA ορίζει την έννοια του Venture Philanthropy ως μια προσέγγιση που ενδυναμώνει τους οργανισμούς-μέλη του παρέχοντάς τους υλική και άυλη υποστήριξη προκειμένου να αυξήσουν τον κοινωνικό τους αντίκτυπο. Η προσέγγιση αυτή περικλείει τη χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων όλων των ειδών (δωρεές, ίδια κεφάλαια κ.λπ.) και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον απώτερο στόχο για κοινωνικό αντίκτυπο. Συμπεριλαμβάνει τόσο την κοινωνική επένδυση όσο και χρηματοδοτήσεις με υψηλή δέσμευση από πλευράς του χρηματοδότη.

Η εγγραφή στον οργανισμό καλύπτει πλήρες φάσμα δραστηριοτήτων σε σχέση με το Venture Philanthropy και τις κοινωνικές επενδύσεις και συμπεριλαμβάνει χρηματοδοτικούς οργανισμούς που έχουν ως πρακτική τους το venture philanthropy, κοινωνικούς επενδυτές, φιλανθρωπικά ιδρύματα, οργανισμούς που επενδύουν στον κοινωνικό αντίκτυπο, εταιρείες επενδύσεων σε ιδιωτικά μετοχικά κεφάλαια, εταιρείες παροχής υπηρεσιών, συμβούλους φιλανθρωπίας, τράπεζες και σχολές οικονομικών και διοίκησης. Τα μέλη του EVPA συνεργάζονται σε θέματα που διατρέχουν όλους τους τομείς προκειμένου να προαγάγουν και να διαμορφώσουν το μέλλον του venture philanthropy και της κοινωνικής επένδυσης στην ευρωπαϊκή ήπειρο και εκτός αυτής.

Σήμερα, ο οργανισμός αριθμεί 180 μέλη από 25 χώρες της Ευρώπης αλλά και εκτός, όπως η Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ.ά..

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ