ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ›

Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας | Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας & Τράπεζα Τροφίμων

Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας | Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας & Τράπεζα Τροφίμων
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
20 Ιουν. 12
ΠΥΛΩΝΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Στο πλευρό 30 οικογενειών κοινωνικά ευπαθών ομάδων του Δήμου Ελευσίνας βρίσκεται από τον Απρίλιο του 2012 το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας, υλοποιώντας πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας ετήσιας διάρκειας σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και την Τράπεζα Τροφίμων-Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας. Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης 150 δημοτών της Ελευσίνας που αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, εντεινόμενα από την τρέχουσα οικονομική κρίση, μέσω της κάλυψης των καθημερινών αναγκών τους σε σίτιση.

Η δράση αυτή χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης «Είναι Καθήκον Μας» που υλοποιεί σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ιερές Μητροπόλεις, Ενορίες και θεσμικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας και περίθαλψης.

Οι οικογένειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επελέγησαν από το διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας με κύρια κριτήρια την απορία, την ανεργία, την πολυτεκνία, την μονογονεϊκότητα και τα προβλήματα υγείας. Πρόκειται για οικογένειες που τα παιδιά τους είναι μεταξύ των 180 παιδιών ηλικίας από 6 έως 16 ετών που φιλοξενούνται στη Φιλική Φωλιά του Κέντρου, όπου τους παρέχεται καθημερινά ψυχοκοινωνική υποστήριξη μέσα από πληθώρα παιδαγωγικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων.

Η επισιτιστική βοήθεια που παρέχεται στις οικογένειες συνίσταται στη μηνιαία διανομή 60 συνολικά δεμάτων με 27 προϊόντα τροφίμων μακρινής λήξης, όπως ενδεικτικά λάδι, ζυμαρικά, όσπρια, γάλα εβαπορέ κ.ά., καθώς και 10 προϊόντων πρόσθετων νωπών και κατεψυγμένων τροφίμων (κρέας, ψάρι, λαχανικά, τυρί) με σκοπό την πληρέστερη και όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη κάλυψη των βασικών διατροφικών αναγκών τους. Η Τράπεζα Τροφίμων, κοινωφελές μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που συνεστήθη το 1995 με πρωτοβουλία του Γεράσιμου Βασιλόπουλου με σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων, έχει αναλάβει την παραγγελία, συσκευασία και αποθήκευση στις εγκαταστάσεις της των τροφίμων του επισιτιστικού προγράμματος, τα οποία στη συνέχεια διανέμονται κάθε μήνα από το προσωπικό του Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας στις οικίες των δικαιούχων οικογενειών.

«Το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας βρίσκεται δίπλα στις κοινωνικά και οικονομικά ευπαθείς οικογένειες του Δήμου Ελευσίνας και των γύρω περιοχών από το 1965. Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση σε συνεργασία με την Τράπεζα Τροφίμων του Γεράσιμου Βασιλόπουλου αγκάλιασε τις προσπάθειες που γίνονται στο Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας στηρίζοντας οικογένειες του χώρου μας. Εξασφάλισε τις ανάγκες τους σε τρόφιμα για ένα χρόνο, δείχνοντας μεγάλη ευαισθησία και διακριτικότητα. Τέτοιες εκδηλώσεις αγάπης είναι που μας δίνουν κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε το έργο που μας κληροδότησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Ελευσίνας πατήρ Γεώργιος Πυρουνάκης.»

δήλωσε για το επισιτιστικό πρόγραμμα ο πρόεδρος του Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας κ. Χαράλαμπος Πυρουνάκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ