ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ›

Συνέντευξη Τύπου του νικητή του 14ου Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού «Eurovision Young Musicians 2008»

Συνέντευξη Τύπου του νικητή του 14<sup>ου</sup> Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού «Eurovision Young Musicians 2008»
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
14 Μαΐ. 08

Συνέντευξη Τύπου για την κατάκτηση της πρώτης θέσης της ελληνικής συμμετοχής στον 14ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «EUROVISION YOUNG MUSICIANS 2008», έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος ΔΣ - Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ κ. Χρήστος Παναγόπουλος.

Παρευρέθηκαν ο νικητής του διαγωνισμού Διονύσης Γραμμένος, ο Γενικός Διευθυντής Τηλεόρασης της ΕΡΤ κ. Δημήτρης Γόντικας, , ο Γραμματέας Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, χορηγού της ελληνικής συμμετοχής, κ. Δημήτρης Αφεντούλης, ο κ. Αλέξης Κωστάλας και η Υπεύθυνη Τμήματος Διεθνών Συμπαραγωγών κ. Ειρήνη Γαβαλά.  

Ο κ. Παναγόπουλος, αφού τόνισε την συστηματική συμβολή της ΕΡΤ στον πολιτισμό, συνεχάρη τον 19χρονο κλαρινετίστα και του πρότεινε να συμμετάσχει στην ορχήστρα των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Ο Διονύσης Γραμμένος, εξέφρασε την χαρά του που κατάφερε να κερδίσει το πρώτο βραβείο σε ένα τόσο σημαντικό διαγωνισμό και τόνισε ότι η συμμετοχή του ήταν για αυτόν μια ασύγκριτη εμπειρία.

Ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, κ. Αφεντούλης δήλωσε πως αυτός ο διαγωνισμός συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που καθιστούν την ιδέα της χορηγίας μια αυτονόητη πράξη καθήκοντος απέναντι στον πολιτισμό, στην προσπάθεια και την πρόοδο τόσων νέων και ταλαντούχων Ελλήνων μουσικών αλλά και απέναντι σε φορείς όπως η ΕΡΤ που στηρίζουν διαχρονικά και σταθερά ανάλογες πρωτοβουλίες.

Ο κ. Αλέξης Κωστάλας, η «καρδιά» του θεσμού, όπως τον χαρακτήρισε ο κ. Παναγόπουλος, τόνισε το υψηλό επίπεδο όλων των συμμετεχόντων και εξέφρασε τον θαυμασμό του για το ταλέντο αλλά και την σεμνότητα του Διονύση Γραμμένου.

Ο κ. Γόντικας τόνισε πως ο σκοπός την ΕΡΤ είναι να στηρίζει τον πολιτισμό και όλα τα είδη της μουσικής, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στις συμπαραγωγές, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο κατέχει, μαζί με το BBC την έβδομη θέση. 

Η κ. Γαβαλά εξέφρασε την ικανοποίηση της για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και αναφέρθηκε στα συγχαρητήρια που έστειλε η  EBU για την συμμετοχή και επιτυχία της Ελλάδος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ