ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ›

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων | Πρόγραμμα  «Σημεία Στήριξης» | Α' Κύκλος

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων | Πρόγραμμα  «Σημεία Στήριξης» | Α' Κύκλος
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
20 Νοε. 15
ΠΥΛΩΝΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Τρία Κοινωφελή Ιδρύματα συμπράττουν για τη στήριξη 17 μη κερδοσκοπικών οργανισμών

Ανακοινώθηκαν οι 17 φορείς που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα «Σημεία Στήριξης», μια πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση σε συνεργασία με το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα και τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope. Είχε προηγηθεί τον Ιούλιο Δημόσια Πρόσκληση στην οποία υποβλήθηκαν συνολικά 133 προτάσεις. Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση των ανεξάρτητων μη κερδοσκοπικών οργανώσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών που παρέχουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες στην Ελλάδα οι οποίες αντιμετωπίζουν καταστάσεις ασθένειας, κακοποίησης, πείνας, φτώχειας ή καταστάσεις στέρησης, καθώς και οποιοδήποτε είδος αναπηρίας.  

Για τη διασπορά των χρηματοδοτήσεων σε όσο το δυνατόν περισσότερα πεδία κοινωφελούς δράσης το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση θα χρηματοδοτήσει 8 φορείς που δραστηριοποιούνται στην κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση καθώς και στην  αμεσότερη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα 6 φορείς που εστιάζουν στην παροχή υπηρεσιών σε ηλικιωμένους και η Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope 3 οργανισμούς που ασχολούνται με την προστασία παιδιών που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Μέσω του προγράμματος θα διατεθούν συνολικά €85.000 τα οποία θα αποτελέσουν τον σπόρο προκειμένου ο κάθε φορέας να υλοποιήσει μικρής κλίμακας έργα που θα πολλαπλασιάσουν την αποτελεσματικότητά του.

Ο κ. Δημήτρης Αφεντούλης, Γραμματέας του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση ανέφερε:

«Είναι ιδιαιτέρως σημαντική η συν-διαμόρφωση και συγχρηματοδότηση από τρία κοινωφελή ιδρύματα ενός νέου προγράμματος που στοχεύει στην στήριξη αξιόλογων παραδοσιακών αλλά και νεοσύστατων φορέων της κοινωνίας των πολιτών προκειμένου αυτοί με τη σειρά τους να ανακουφίσουν με καινοτόμους και χρηστικούς τρόπους συμπολίτες μας που βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο την τρέχουσα κρίση. Με το πρόγραμμα αυτό διαμορφώνουμε μια αλυσίδα αλληλεγγύης στην οποία ευελπιστούμε ότι θα προστίθενται διαρκώς νέοι κρίκοι προσφοράς και συμπαράστασης.»

Τα 3 κοινωφελή ιδρύματα θα παρακολουθούν την υλοποίηση των έργων και θα δημοσιοποιήσουν τα τελικά αποτελέσματά τους.

Ακολουθεί αναλυτικός κατάλογος των χρηματοδοτούμενων φορέων.

Από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση

 • Bloode: ανάπτυξη εφαρμογής για έξυπνα κινητά με σκοπό τη δικτύωση εθελοντών αιμοδοτών και ασθενών.
 • Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος: δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης με επιλεγμένους τίτλους, οργάνωση λέσχης βιβλιοφιλίας και προσαρμογή 3 λογοτεχνικών έργων για παιδιά με σύνδρομο Down.
 • Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία «Ηροδικός»: ανάπτυξη και προώθηση δύο αθλημάτων για άτομα με αναπηρίες στις περιοχές των Σερρών και της Κομοτηνής,  α) Το Boccia, απευθύνεται αποκλειστικά σε άτομα με βαριές μορφές αναπηρίας και β) το Τ.In.Basket, παραλλαγή του γνωστού αθλήματος η οποία φέρνει κοντά άτομα με κινητικά προβλήματα αλλά και άτομα χωρίς κάποια αναπηρία.
 • Άγγιγμα Ζωής: δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας με σκοπό την αξιολόγηση από εθελοντές γιατρούς ιατρικών εξετάσεων από ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο.
 • Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων: δημιουργία ιστοσελίδας με σκοπό τη συγκέντρωση χρηστικών πληροφοριών που απευθύνονται σε μετανάστες ή πρόσφυγες αιτούντες άσυλο.
 • Γυναίκες σε Δίκτυο: εκπαιδευτικά σεμινάρια σε  άνεργες γυναίκες σχετικά με ραπτική, δημιουργικότητα και ενδυνάμωση δεξιοτήτων.
 • Σύλλογος Φίλων Εθελοντών της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης: εκπαιδευτικά προγράμματα ρομποτικής/αγγλικών και αγωγής υγείας σε κορίτσια Ρομά.
 • MathAid Greece: δωρεάν διαδικτυακό φροντιστήριο σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 Από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα

Από το Hellenic Hope

 • Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης: μετατροπή έργων (δημιουργίες παιδιών) που αντιπροσωπεύουν τις τέσσερις  βασικές κατηγορίες της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, ώστε να είναι αντιληπτά από  άτομα τυφλά ή με μειωμένη όραση.
 • Ένωση «Μαζί για το Παιδί»: οργάνωση και παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών από το Συμβουλευτικό Κέντρο της Ένωσης για μητέρες/γονείς, παιδιά και εφήβους. Αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την προσφορά δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών με υψηλά επιστημονικά standards σε μειονεκτούσες κοινωνικές ομάδες.
 • Σύλλογος Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων: ενταντικοποίηση των δραστηριοτήτων δημιουργικής απασχόλησης και εισαγωγή του συστήματος play therapy για τα μοναχικά παιδιά που νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία Παίδων για μια περίοδο τριών μηνών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ