ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ›

Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής 2018 | Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής 2018 | Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
16 Απρ. 19
ΠΥΛΩΝΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 27 νικητών και 100 διακριθέντων του Παιδικού Διαγωνισμού του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, που συγκέντρωσε περισσότερες από 23.000 συμμετοχές και ενισχύθηκε από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Ο παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής με τίτλο «Φαντάσου τι κρύβει το λυχνάρι!», ο οποίος ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018, διοργανώνεται για 6η συνεχόμενη χρονιά και καλεί παιδιά προσχολικής ηλικίας και όλων των τάξεων του Δημοτικού να γίνουν οι καλλιτέχνες της επόμενης έκθεσης του Μουσείου. Πρωταγωνιστής του διαγωνισμού είναι ένα πήλινο λυχνάρι, αντικείμενο του 1ου αιώνα μ.Χ., το οποίο εκτίθεται στον δεύτερο όροφο του Μουσείου, στο πλαίσιο της έκθεσης «Αρχαία Ελληνική Τέχνη με Εικόνες». Οι νικητές του διαγωνισμού επελέγησαν από την κριτική επιτροπή που έχει συστήσει το Μουσείο και θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση στους χώρους του Μουσείου.

Για πρώτη φορά, τρεις νικητές από κάθε τάξη - από το προνήπιο μέχρι την 6η Δημοτικού - θα κερδίσουν το Cycladic Art Box! 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 17 Μαΐου, 18.00-21.00, και η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3 Ιουνίου 2019. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ