ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ›

Νέος Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση

Νέος Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
30 Μαρ. 15

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ανακοινώνει ότι ο Δρ. Πέτρος Καλαντζής εξελέγη στις 30 Μαρτίου 2015 νέος Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ιδρύματος. Ο Δρ. Πέτρος Καλαντζής διαδέχεται τον Dr. Peter Marxer, ο οποίος αποσύρεται μετά από 10 σχεδόν χρόνια επιτυχημένης πορείας ως ο πρώτος Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Ο Δρ. Πέτρος Καλαντζής είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας όπου συμμετείχε σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα. Εργάστηκε για περισσότερα από 30 χρόνια σε διάφορες διευθυντικές θέσεις στη Χημική Βιομηχανία. Από το 1990 μέχρι το 2000 διετέλεσε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Alusuisse-Lonza Group Ltd (Zurich), υπεύθυνος για τον τομέα των χημικών, καθώς και για τη γενικότερη στρατηγική του Ομίλου. Με αυτήν την ιδιότητα ηγήθηκε της δημόσιας εγγραφής (IPO) της Lonza και της συγχώνευσης της Alusuisse με την Alcan. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Ελβετικού Συνδέσμου Χημικών και Φαρμακευτικών Βιομηχανιών. Επίσης, για 7 χρόνια ήταν Πρόεδρος της Εταιρείας Προαγωγής Οικονομικής Έρευνας του Πανεπιστημίου της Βασιλείας. Ο Δρ. Καλαντζής διετέλεσε στην Ελλάδα Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πετρόλα Ελλάς και της Lamda Development S.A. Σήμερα είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου διαφόρων εταιρειών με έδρα την Ελβετία  (Von Roll Holding Ltd, Clair AG και Degussa Goldhandel AG). Είναι επίσης, μεταξύ άλλων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των εταιρειών CNH Industrial NV (πρώην Fiat Industrial), SGS Holding Ltd (Société Générale de Surveillance), Moevenpick Holding Ltd και Paneuropean Oil and Industrial Holdings Ltd.

Σχετικά με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση

To Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2005 με σκοπό τη συνέχιση της κληρονομιάς και της αφοσίωσης του Ιωάννη Σ. Λάτση στην υλοποίηση κοινωφελών έργων. Το Ίδρυμα σχεδιάζει, διαχειρίζεται και χρηματοδοτεί προγράμματα τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων όπως η εκπαίδευση, η επιστήμη, η υγεία, η κοινωνική πρόνοια, ο πολιτισμός και το περιβάλλον,  αναπτύσσοντας συνεργασίες με φορείς της κοινωνίας των πολιτών καθώς και με κομβικής σημασίας οργανισμούς των πεδίων αυτών. Η προσέγγιση του Ιδρύματος στη διαδικασία χρηματοδότησης θέτει ως προτεραιότητα την άμεση ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, τη βελτίωση υποδομών, την ενδυνάμωση των ΜΚΟ και την ανάπτυξη των κοινωνικών δομών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ