ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ›

Πρόγραμμα «Μικροί Μουσικοί» στο Ωδείον Αθηνών

Πρόγραμμα «Μικροί Μουσικοί» στο Ωδείον Αθηνών
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
11 Ιουλ. 13

Το πρόγραμμα «Μικροί Μουσικοί», το οποίο σχεδιάστηκε από το Ωδείον Αθηνών και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, παρουσιάστηκε την Πέμπτη 11 Ιουλίου στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου Αθηνών. Στόχος του είναι η ενίσχυση της μουσικής παιδείας στην Ελλάδα, με τη διαμόρφωση ειδικού προγράμματος υποτροφιών για παιδιά των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το κόστος των διδάκτρων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών από όλη την Αττική και αφορά τόσο παιδιά που έχουν ήδη παρακολουθήσει μαθήματα μουσικής, όσο και αρχαρίους. Στόχος των διοργανωτών είναι, μέσω του προγράμματος, να δημιουργηθεί ένας «μουσικός κουμπαράς», τον οποίο θα ενισχύσουν οικονομικά όσοι φορείς και ιδιώτες επιθυμούν να συνδράμουν τον ίδιο σκοπό.

Οι υποτροφίες καλύπτουν για κάθε μαθητή τα ετήσια δίδακτρα σε ποσοστό 50% έως 100% και δίνονται με βάση κριτήρια που συνδυάζουν την κλίση στη μουσική με τις ειδικές οικονομικές συνθήκες κάθε οικογένειας. Η επιλογή των μικρών υποτρόφων θα γίνει κατόπιν ακροάσεων που θα πραγματοποιηθούν στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2013. Για την ενίσχυση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 12 Σεπτεμβρίου 2013, με τη συμμετοχή διακεκριμένων αποφοίτων, καθηγητών και σπουδαστών του Ωδείου.

Μιλώντας για το πρόγραμμα, ο Πρόεδρος του Ωδείου Αθηνών κ. Νίκος Τσούχλος τόνισε:

«Η κρίση γεννά σε όλους μας νέες υποχρεώσεις, στις οποίες ο πολιτισμός οφείλει να δώσει απαντήσεις. Σήμερα θα πρέπει να σκεφτούμε ποια Ελλάδα θέλουμε όταν έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη. Τι θέλουμε να έχουμε κάνει για τα παιδιά που μεγαλώνουν στην κρίση. To πρόγραμμα «Μικροί Μουσικοί» είναι μια τέτοια απάντηση. Απευθύνεται σε παιδιά με ταλέντο που προέρχονται από οικογένειες για τις οποίες στις μέρες μας η τέχνη θα ήταν το τελευταίο μέλημα. Στόχος του είναι να δώσει στα δυσκολεμένα παιδιά αυτής της εποχής την ευκαιρία να βρουν ένα νέο, ανθρώπινο κώδικα επιβίωσης με όχημα τη μουσική».

Ο κ. Δημήτρης Αφεντούλης, Γραμματέας του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ι.Σ. Λάτση, δήλωσε:

«Η σύμπραξη αυτή απηχεί την εμπιστοσύνη και την πίστη μας σε έναν από τους σημαντικότερους και μακροβιότερους θεσμούς μουσικής παιδείας στη χώρα, όπως είναι το Ωδείον Αθηνών. Επίσης, επιβεβαιώνει τη διαρκή διάθεση του Ιδρύματός μας για στήριξη πρωτοβουλιών που σχετίζονται με την εκπαίδευση και την παιδεία γενικότερα στη χώρα μας, αλλά και τον πολιτισμό. Σηματοδοτεί την ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η πατρίδα να πορευτούμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι. Η συμμαχία αυτή, επίσης, επιχειρεί να οργανώσει έναν χρηματοδοτικό θεσμό σε μια νέα ηθική βάση, καθώς σε αυτόν θα μπορούν να συνεισφέρουν φυσικά πρόσωπα αλλά και φορείς. Η επιθυμία και η ικανοποίηση του Ιδρύματός μας θα είναι να δούμε το ταμείο αυτό να υπάρχει και μετά από πολλά χρόνια και να μπορεί να στηρίζει ουσιαστικά τα νέα παιδιά, αγέννητα σήμερα, να σπουδάσουν μουσική και να γίνουν καλύτεροι και χρησιμότεροι άνθρωποι για την κοινωνία μας».

Τέλος, ο νέος Διευθυντής του Ωδείου Αθηνών κ. Νίκος Αθηναίος αναφέρθηκε εν συντομία στα μελλοντικά σχέδια του Ωδείου -προγράμματα σπουδών, καλλιτεχνικά σχήματα και εκδηλώσεις- δίνοντας τον τόνο για τις αλλαγές που σχεδιάζει και υλοποιεί η νέα Διοίκηση.

Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα μπορούν να απευθυνθούν στο:

Ωδείον Αθηνών

Βασ. Γεωργίου Β' 19 και Ρηγίλλης

Αθήνα

Τηλ: 210-7240673 

Fax: 210-7211530 

Email: [email protected]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ