ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ›

Απονομή European Latsis Prize 2011

Απονομή European Latsis Prize 2011
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
23 Νοε. 11

Το φετινό European Latsis Prize απονέμεται στον Καθηγητή James W. Vaupel, από το Ινστιτούτο Δημογραφικής Έρευνας Max Planck που εδρεύει στο Rostock της Γερμανίας. Με τη βράβευση αυτή αναγνωρίζεται η συνεισφορά του στο ερευνητικό πεδίο της γήρανσης και του προσδόκιμου ζωής και την, καθώς και η μεγάλη του επιρροή στον τομέα της δημογραφικής έρευνας.

Ο James Vaupel γεννήθηκε στις 2 Μαΐου 1945 στη Νέα Υόρκη και διαμένει στο Kerteminde της Δανίας. Εργάζεται στο Rostock της Γερμανίας όπου είναι ιδρυτικός διευθυντής του Ινστιτούτου Δημογραφικής Έρευνας Max Planck. Έχει τιμηθει για την πρωτοποριακή του έρευνα πάνω στη βιολογία της γήρανσης, τη στατιστική του γηρασμού και τη σχέση μεταξύ δημόσιας υγείας και μακροζωΐας. Τα άρθρα του για τη θνητότητα και το προσδόκιμο ζωής αποτελούν σημείο αναφοράς για εκατοντάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις. Επίσης, έχει τιμηθεί από το Ipsen Foundation της Γαλλίας και δύο φορές από την ένωση Population Association of America. Είναι καθηγητής Δημογραφίας και Επιδημιολογίας στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Νότιας Δανίας και Ερευνητής Καθηγητής στο Population Research Unit του Duke University. Είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ και της Γερμανικής Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών του Λεοπόλδου.

Το βραβείο χρηματοδοτείται από το Fondation Latsis που εδρεύει στη Γενεύη και ανέρχεται σε 100.000 ελβετικά φράγκα (80.000 Ευρώ). Απονέμεται από το 1999 από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Επιστημών (European Science Foundation, ESF) σε άτομα ή ερευνητικές ομάδες που έχουν πραγματοποιήσει, κατά την κρίση του ESF, τη μεγαλύτερη συνεισφορά σε έναν συγκεκριμένο ερευνητικό τομέα.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ