ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ›

ΕλΣΟΝ VR | Βυθίσου στη Μουσική

ΕλΣΟΝ VR | Βυθίσου στη Μουσική
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
22 Απρ. 21
ΠΥΛΩΝΑΣ
ΤΕΧΝΕΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων γίνεται η πρώτη ορχήστρα στην Ελλάδα που αξιοποιεί την Εικονική Πραγματικότητα και μεταφέρει τους θεατές κοντά της, επάνω στη σκηνή.​

Με τη χρήση υπερσύγχρονου εξοπλισμού Εικονικής Πραγματικότητας και 360° οπτικοακουστικού υλικού από ζωντανές συναυλίες της ορχήστρας, η ΕΛΣΟΝ καινοτομεί και προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στο κοινό της.

Φορώντας την ΕλΣΟΝ VR μάσκα μπορεί κανείς να βρεθεί ανάμεσα στους νέους μουσικούς της ορχήστρας τη στιγμή της συναυλίας, καθώς ερμηνεύουν σημαντικά έργα του ρεπερτορίου συνθετών όπως Μέντελσον, Τσαϊκόφσκι, Γκριγκ, Βέμπερ, Μάλερ και Σούμπερτ. 

Η πρωτοπόρα δράση ΕΛΣΟΝ VR εξυπηρετεί συγχρόνως και εκπαιδευτικούς σκοπούς. Συστήνει στους μαθητές τη συμφωνική μουσική μέσα από διαδραστικά workshops, στα οποία η συνύπαρξη μουσικής και τεχνολογίας αιχμής προσφέρει έναν νέο, σύγχρονο κόσμο δυνατοτήτων, εμπειριών και μάθησης.

Η δράση ΕΛΣΟΝ VR σχεδιάστηκε από τον Διονύση Γραμμένο και υλοποιείται με χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Απενεργοποιημένο περιεχόμενο. Δίνοντας συγκατάθεση για τα cookies το περιεχόμενο θα εμφανιστεί.

 

Ο Ιδρυτής & Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣΟΝ, Διονύσης Γραμμένος σημειώνει: 

Σε μια εποχή όπου η κλασική μουσική ως έννοια μοιάζει κάπως απόμακρη, δυσνόητη ή και ξένη σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας, απαιτείται σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε να εφεύρουμε νέους, δημιουργικούς, τρόπους συνύπαρξης και επαφής μας με το κοινό. 

Το ΕλΣΟΝ VR, το οποίο η Ορχήστρα μας έρχεται να προσθέσει στη σύγχρονη μουσική σκηνή, είναι ένας από τους τρόπους μας να κάνουμε προσβάσιμα στο θεατή του σήμερα, τα μουσικά αριστουργήματα  μιας άλλης εποχής.

Αξιοποιώντας τεχνολογία αιχμής, και τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής, προσκαλούμε το κοινό να γευτεί την εμπειρία μιας ζωντανής συμφωνικής συναυλίας, ενώ παράλληλα αναδεικνύουμε το μεγάλο ταλέντο και τις δυνατότητες της νέας γενιάς Ελλήνων μουσικών.

Καλούμε λοιπόν όλους, και ειδικά τους νέους, να βρεθούν κοντά μας - πάνω στη σκηνή - και να βιώσουν εκ των έσω τον παλμό της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων.

 

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος και πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα του ΕλΣΟΝ VR από πολιτισμικούς, εκπαιδευτικούς ή άλλους φορείς παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected].

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ