ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ›

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ταξιδεύοντας με το Νεράιδα: Ένα Παιχνίδι εν Πλω» 2016-2017

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ταξιδεύοντας με το Νεράιδα: Ένα Παιχνίδι εν Πλω» 2016-2017
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
06 Οκτ. 16

Το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα καλεί τους εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας να δηλώσουν συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξιδεύοντας με το Νεράιδα: ένα Παιχνίδι εν Πλω» στη Μαρίνα Φλοίσβου, για την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2016.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σειρά από ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες που θα διεξαχθούν στους χώρους του μουσείου από ειδικευμένους μουσειοπαιδαγωγούς. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά θα εξερευνήσουν το ιστορικό πλοίο της γραμμής του Αργοσαρωνικού, θα γνωρίσουν όψεις της ελληνικής ναυτιλίας και ακτοπλοΐας του 20ου αιώνα και θα διερευνήσουν επιμέρους θεματικές όπως το ταξίδι και η θάλασσα, τα καράβια και η ναυσιπλοΐα, η επικοινωνία κι οι μεταφορές, οι άνθρωποι κι οι αναμνήσεις.

Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι δωρεάν. Το κόστος του εκπαιδευτικού προγράμματος, του εκπαιδευτικού υλικού, καθώς και η δαπάνη μεταφοράς των μαθητών θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα.

Χρήσιμες Πληροφορίες:

Οι επισκέψεις απευθύνονται σε ομάδες μαθητών 8-12 ετών (τάξεις Γ-Δ-Ε-ΣΤ’) και θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 9.30 π.μ. και στις 11:30 π.μ. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί περίπου 1,5 ώρα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις κρατήσεις των σχολείων.

Ο ανώτατος αριθμός ανά ομάδα είναι 25 παιδιά.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου, που αποτελούν και το χώρο της έκθεσης. Το πλοίο βρίσκεται ελλιμενισμένο στη Μαρίνα Φλοίσβου, πλησίον του Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης.

Κατά τις επισκέψεις, τα παιδιά μπορούν να έχουν μαζί τους νερό και κολατσιό. Οι συνοδοί-εκπαιδευτικοί έχουν την αποκλειστική ευθύνη των μαθητών που συνοδεύουν και είναι παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Το ΝΠΙΔ Πλωτό Μουσείο Νεράιδα ιδρύθηκε το 2012 και χρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, με στόχο την ανάδειξη της ιστορίας του επιβατηγού «Νεράιδα» και την εν γένει υλοποίηση δράσεων σχετικών με τη ναυτική ιστορία και παράδοση της Ελλάδας, την επιχειρηματική ιστορία, την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιστορία και τη λειτουργία του Πλωτού Μουσείου Νεράιδα, είναι διαθέσιμες εδώ.

Αιτήσεις Συμμετοχής:

Για συμμετοχή στο πρόγραμμα, απαιτείται να συμπληρωθεί η φόρμα αίτησης, που είναι διαθέσιμη εδώ, και στη συνέχεια να αποσταλεί μέσω e-mail στο: [email protected].
Εντός δύο ημερών από την παραλαβή της αίτησης, το προσωπικό του Μουσείου θα επικοινωνήσει με τους ενδιαφερόμενους για την οργάνωση της επίσκεψης.

Επικοινωνία:

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω e-mail στο: [email protected].

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ