ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ›

Πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης εκδόσεων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας σε μαθητές δυσπρόσιτων περιοχών

Πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης εκδόσεων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας σε μαθητές δυσπρόσιτων περιοχών
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
21 Ιουν. 12
ΠΥΛΩΝΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ), με στόχο την αναβάθμιση της μαθηματικής παιδείας και τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών μάθησης και ελεύθερης πρόσβασης στη γνώση των μαθηματικών, θα υλοποιήσει για το σχολικό έτος 2012-2013 πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης των έντυπων περιοδικών εκδόσεών της σε 3.000 και πλέον μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που φοιτούν σε απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα σχολεία της ελληνικής περιφέρειας.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, που για δεύτερη συνεχή χρονιά χρηματοδοτεί το έργο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στο πλαίσιο των ευρύτερων πρωτοβουλιών του για τη στήριξη επιστημονικών και εκπαιδευτικών φορέων που προάγουν την παιδεία, την έρευνα και την πρόοδο της νέας γενιάς της πατρίδας μας.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα σταλούν συνολικά 3.000 τεύχη των εκδόσεων «Ευκλείδης Α» (για μαθητές Γυμνασίου), «Ευκλείδης Β» (για μαθητές Λυκείου) και «Μικρός Ευκλείδης» (για μαθητές Δημοτικού) σε 10 από τα συνολικά 35 Παραρτήματα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, που βρίσκονται στους Νομούς Δωδεκανήσου, Λέσβου, Χίου, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Αρκαδίας, Ηλείας, Κιλκίς και Ροδόπης. Στην υλοποίηση της δράσης αυτής αρωγοί θα σταθούν οι καθηγητές Μαθηματικών Μέσης Εκπαίδευσης που στελεχώνουν τα εν λόγω Παραρτήματα, αναλαμβάνοντας την προώθηση των περιοδικών εκδόσεων στα σχολεία εκείνα που βρίσκονται μακριά από τα αστικά κέντρα των νομών. Η θεματική των περιοδικών αυτών περιλαμβάνει ασκήσεις που συμβαδίζουν με την ύλη των σχολικών τάξεων, την ύλη των μαθηματικών διαγωνισμών, αλλά και άρθρα γενικού ενδιαφέροντος σχετικά με τις σύγχρονες εξελίξεις στην επιστήμη των μαθηματικών, στη διδακτική τους, την παιδαγωγική και την ψυχολογία.

Παράλληλα, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, θα διανείμει δωρεάν διδακτικό υλικό στους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα διακριθούν στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς της Εταιρείας της περιόδου 2012-2013, με σκοπό την αποτελεσματικότερη προετοιμασία τους για συμμετοχή στις Διεθνείς και Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες που θα διεξαχθούν το 2013. Κάθε χρόνο οι Έλληνες μαθητές και φοιτητές που συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς μαθηματικών, επιτυγχάνουν σημαντικές και πολλαπλές διακρίσεις, όπως ενδεικτικά, το χρυσό μετάλλιο που απονεμήθηκε για πρώτη φορά σε Έλληνα μαθητή κατά την 52η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στο Άμστερνταμ τον Ιούνιο του 2011, τα δύο χρυσά μετάλλια που απέσπασε η ελληνική αποστολή μαθητών Λυκείου στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα τον Μάιο του 2012 στην Αττάλεια της Τουρκίας, καθώς και τα 2 χρυσά μετάλλια που έλαβαν Έλληνες φοιτητές στο πλαίσιο της 6ης Μαθηματικής Ολυμπιάδας για Φοιτητές Πανεπιστημίων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης τον Μάρτιο του 2012 στη Βουλγαρία.

Το Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας είναι διαθέσιμο εδώ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Πανεπιστημίου (Ελευθερίου Βενιζέλου) 34
106 79   ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 3616532 - 3617784 - Fax: 3641025
e-mail : [email protected]
www.hms.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ