ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ›

Δημόσια Πρόσκληση | 19ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Πανεπιστημίου Trento

Δημόσια Πρόσκληση | 19<sup>ο</sup> Διεθνές Θερινό Σχολείο Πανεπιστημίου Trento
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
23 Φεβ. 18
ΠΥΛΩΝΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση χρηματοδοτεί από το 2009, ένα πρόγραμμα ετήσιων Διεθνών Θερινών Σχολείων με διοργανωτή το Computable and Experimental Economics Laboratory (CEEL) του Τμήματος Οικονομικών Σπουδών (Department of Economics), του Πανεπιστημίου του Τρέντο στην Ιταλία, με τίτλο ‘CEEL program in Adaptive Economic Dynamics’. Τα εν λόγω θερινά σχολεία απευθύνονται σε υποψηφίους διδάκτορες, μεταδιδακτορικούς ερευνητές και νέους επιστήμονες.

To 19ο Διεθνές Θερινό Σχολείο με τίτλο ‘Macroeconomics after the Financial Crisis: Looking Ahead’ θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 15 Ιουνίου 2018 στο Trento. Επικεφαλής του φετινού Σχολείου είναι οι καθηγητές Axel Leijonhufvud (UCLA), Martin Guzman (Columbia University) και Daniel Heyman (Buenos Aires University). Μεταξύ των εισηγητών είναι οι Jonathan Ostry (IMF), Dorothee Rouzet (OECD), Alp Simsek (MIT), Richard Koo (Nomura Institute, Japan), Marcus Miller (University of Warwick) κ.ά.

Κάθε χρόνο, το Ίδρυμα εξασφαλίζει 2 θέσεις σε Έλληνες διδακτορικούς / μεταδιδακτορικούς / νέους ερευνητές για συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο, υπό την προϋπόθεση, φυσικά, ότι πληρούν τα σχετικά κριτήρια αξιολόγησης που έχουν τεθεί από τους διοργανωτές, οι οποίοι είναι και οι αποκλειστικά αρμόδιοι για την επιλογή των υποψηφίων. Η χρηματοδότηση του Ιδρύματος καλύπτει πλήρως τα κόστη διαμονής και διατροφής για τις 2 εβδομάδες που διαρκεί το Θερινό Σχολείο. 

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 9η Απριλίου 2018. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ