ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ›

Τελετή Απονομής | Βραβεία ΙΑΟΑ | Ακαδημαϊκό Έτος 2009-2010

Τελετή Απονομής | Βραβεία ΙΑΟΑ | Ακαδημαϊκό Έτος 2009-2010
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
23 Ιουν. 10

Την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010 στις 19:00 πραγματοποιήθηκε στη Μονή Περιστεράς-Δουρούτης της Πανεπιστημιούπολης Ιωαννίνων, η 4η ετήσια απονομή των «Βραβείων Ιδρύματος Αποκαταστάσεως Ομογενών εξ Αλβανίας (ΙΑΟΑ)». Σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η επιβράβευση της επίδοσης και η οικονομική ενίσχυση των ομογενών εξ Αλβανίας προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Παρουσία εκπρόσωπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, απονεμήθηκαν συνολικά 11 βραβεία για το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010, εκ των οποίων 5 σε προπτυχιακούς και 6 σε μεταπτυχιακούς ομογενείς εξ Αλβανίας φοιτητές από τις Σχολές της Ιατρικής, Φιλοσοφικής, Επιστημών Αγωγής, Επιστημών και Τεχνολογιών καθώς και από τα Τμήματα Οικονομικών Επιστημών και Πλαστικών Τεχνών & Επιστημών Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κατά τα 4 έτη λειτουργίας του προγράμματος έχουν απονεμηθεί συνολικά 39 βραβεία.


Κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κύριος Ιωάννης Γεροθανάσης, τόνισε ότι:

«Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής του Πανεπιστημίου ‘επαινούμε την προσπάθεια, επιβραβεύουμε την επίδοση’» και προσέθεσε «οι αριστούχοι φοιτητές αποτελούν πρότυπα για το μέλλον της χώρας. Και αυτό δεν απορρέει μόνο από τις επιδόσεις τους. Αλλά από το γεγονός ότι έθεσαν στόχους και τους πέτυχαν». Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κύριος Δημήτρης Αφεντούλης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε εκ μέρους του Δ.Σ. του ΙΑΟΑ τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου, απευθυνόμενος προς τους βραβευόμενους, επεσήμανε ότι «Η σημερινή απονομή του βραβείου, και της επιταγής που το συνοδεύει, προφανώς μόνο συμβολικό χαρακτήρα έχει και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ποσοτικοποιήσει τις αγωνίες, τις στερήσεις, τις επίπονες προσπάθειες που η κάθε μία και ο κάθε ένας από εσάς ξεχωριστά έχετε κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Ευχή και ελπίδα μας είναι να δείτε τα όνειρά σας να γίνονται σύντομα πραγματικότητα, γεγονός που θα κάνει όλους μας πιο υπερήφανους και πιο δυνατούς για να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις προσπάθειές σας».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των 11 βραβείων στους φοιτητές.

Το Ίδρυμα Αποκαταστάσεως Ομογενών εξ Αλβανίας (ΙΑΟΑ) ιδρύθηκε το 1991 από τον Γιάννη Λάτση και εντάσσεται στο Δίκτυο των Ιδρυμάτων Λάτση. Χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Το ΙΑΟΑ κατευθύνει τα κονδύλιά του κυρίως σε εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες προς όφελος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που διαμένει στην Αλβανία. Προσφέρει σε νέους ομογενείς μέσω του εκπαιδευτηρίου και οικοτροφείου που λειτουργεί από το 1993 στην Πωγωνιανή Ηπείρου τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση. Στα 17 χρόνια λειτουργίας του εκπαιδευτηρίου έχουν φιλοξενηθεί πάνω από 1.100 ομογενείς σπουδαστές, ενώ την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 σε ειδική τελετή θα αποφοιτήσουν 42 νέοι σπουδαστές με ειδίκευση στην Υδραυλική, στη Φανοποιεία και στην Κομμωτική. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση του Ιδρύματος είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: www.latsis-iaoa.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ