ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ›

Απονομή Prix Latsis Universitaires 2009

Απονομή Prix Latsis Universitaires 2009
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
02 Οκτ. 09

Η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση απονομής των Πανεπιστημιακών Βραβείων του Fondation Latsis Internationale, μέλος του Δικτύου Ιδρυμάτων Λάτση, θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου. Τα βραβεία αυτά, που συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο 25.000 ελβετικών φράγκων το καθένα, σκοπό έχουν να προσφέρουν σε νέους πανεπιστημιακούς ερευνητές κάτω των 40 ετών, ενθάρρυνση και αναγνώριση της συνεισφοράς τους σε τομείς της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας. Η υλοποίηση του θεσμού γίνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Γενεύης (Université de Genève), το Πανεπιστήμιο του St Gall (Université de St Gall) , την Ομοσπονδιακή Πολυτεχνική Σχολή της Λωζάνης (EPFL) και την Ομοσπονδιακή Πολυτεχνική Σχολή της Ζυρίχης (EPFZ).

Φέτος, τα βραβεία θα απονεμηθούν στον Καθηγητή Χαράλαμπο Αναστασίου, του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης, στον Dr. Elie Bou-Zeid, του Πολυτεχνείου της Λωζάνης, στον Dr. Reto Schumacher του Πανεπιστημίου της Γενεύης και στον Kαθηγητή Frédéric Thiesse του Πανεπιστημίου St-Gall.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ

Mετά την τελετή απονομής των βραβείων, θα ακολουθήσει ομιλία του Ελβετού Αρχιτέκτονα και Καθηγητή του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης, Bernard Tschumi, με τίτλο «Η αρχιτεκτονική: έννοιες και πλαίσια του σήμερα».

To Fondation Latsis Internationale είναι ένα μη κερδοσκοπικό κοινωφελές Ίδρυμα, που ιδρύθηκε το 1975 και από το 1983 απονέμει τα βραβεία Λάτση στην Ελβετία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ