ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ›

Ανακοίνωση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ από πυρόπληκτες περιοχές του Ν. Ηλείας για το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009

Ανακοίνωση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ από πυρόπληκτες περιοχές του Ν. Ηλείας για το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
28 Αυγ. 07

Σε εκτέλεση παλαιότερης απόφασης του Δ.Σ. του Ιδρύματος Υποτροφιών Ηλείων Ιωάννη Σ. Λάτση ανακοινώνεται η από 24 Σεπτεμβρίου 2008 απόφασή του για τη χορήγηση της δεύτερης δόσης της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 σε Ηλείους φοιτητές των ελληνικών Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. που προέρχονται από πυρόπληκτες περιοχές του νομού Ηλείας. Η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται στο ποσό των δύο χιλιάδων Ευρώ (€ 2.000) ανά φοιτητή.

Η συνολική δαπάνη αυτής της νέας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης θα καλυφθεί με χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση προς το Ίδρυμα Υποτροφιών Ηλείων Ιωάννη Σ. Λάτση και εντάσσεται στο πλαίσιο των ευρύτερων παροχών που το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και η Eurobank EFG έχουν εξαγγείλει για τη στήριξη οικογενειών και την ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.

1. Δικαιούχοι

Α. Όλοι οι προπτυχιακοί φοιτητές ελληνικών Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. με έτος εισαγωγής τα ακαδημαϊκά έτη 2005/06 έως και 2008/09, οι οποίοι είναι απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων (καθώς και Τ.Ε.Ε. και εσπερινών Λυκείων) του Νομού Ηλείας και διέμεναν μονίμως κατά τη φοίτησή τους στη Γ’ Λυκείου στους κάτωθι πυρόπληκτους Δήμους του Νομού: Αλιφείρας, Ανδρίτσαινας, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως, Ιαρδάνου, Πηνείας, Σκιλλούντος, Φιγαλείας, Φολόης, Ωλένης

ή στα ακόλουθα πυρόπληκτα Δημοτικά Διαμερίσματα:


α) Του Δήμου Πύργου: Αγίου Γεωργίου, Αμπελώνα, Βαρβάσαινας, Ελαιώνα, Κολιρίου, Λαστέικων, Παλαιοβαρβάσαινας, Σαλμώνης και Σκαφιδιάς, καθώς και στον οικισμό Λαμπετίου.
β) Του Δήμου Αμαλιάδας: Γερακίου, Δάφνης, Δαφνιωτίσσης, Κεραμιδιάς, Κρυονέρου, Περιστερίου και Σαβαλίων.
γ) Του Δήμου Βουπρασίας: Αετοράχης και Ξενιών.
δ) Του Δήμου Λασιώνος: Αντρωνίου.
ε) Του Δήμου Βαρθολομιού: Καλυβίων Μυρτουντίων και Λυγιάς.
στ) Του Δήμου Λεχαινών: Μπορσίου.
ζ) Του Δήμου Βώλακος: Αλφειούσας.
η) Του Δήμου Τραγανού: Σίμιζας.
θ) Του Δήμου Γαστούνης: Παλαιοχωρίου.


Β. Σε περίπτωση που η κανονική διάρκεια φοίτησης σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών εκάστης Σχολής ή Τμήματος Α.Ε.Ι. είναι πέραν των τεσσάρων ετών, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα θα έχουν και οι φοιτητές με έτος εισαγωγής το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005 ή, αναλόγως Σχολής, και το ακαδημαϊκό έτος 2003-2004. 


Σημείωση: Οι αιτήσεις χορήγησης της οικονομικής ενίσχυσης για το ακαδημαϊκό έτος 2007/2008 που απερρίφθησαν  δεν θα γίνουν εκ νέου δεκτές προς αξιολόγηση.

2. Δικαιολογητικά - Υποβολή Αιτήσεων

  • Έγγραφη αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης με αναλυτικά στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail).
  • Αντίγραφο του Απολυτηρίου Λυκείου.
  • Βεβαίωση της Γραμματείας της Σχολής ή Τμήματος του Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. που να πιστοποιεί το ακαδημαϊκό έτος πρώτης εγγραφής του φοιτητή και το εξάμηνο σπουδών το οποίο παρακολουθεί.
  • Πιστοποιητικό Αναλυτικής Βαθμολογίας ακαδημαϊκού έτους 2007-2008.
  • Βεβαίωση της οικείας Αστυνομικής  Αρχής, από την οποία να προκύπτει η μόνιμη κατοικία της οικογένειας του φοιτητή.
  • Φωτοτυπία του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας του φοιτητή.
  • Αντίγραφο Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος (Ε1) οικονομικού έτους 2008 (χρήση 2007) του αιτούντος (εφόσον υπάρχει) και της οικογένειάς του.
  • Αντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΗ μόνιμης κατοικίας.
  • Αριθμός λογαριασμού στην τράπεζα Eurobank EFG για την κατάθεση της οικονομικής ενίσχυσης, στον οποίο ο φοιτητής θα πρέπει να είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος.

Διεύθυνση υποβολής δικαιολογητικών: Ίδρυμα Υποτροφιών Ηλείων Ιωάννη Σ. Λάτση, Ξενίας 4, Τ.Κ. 145 62, Κηφισιά, με ένδειξη στο φάκελο: «Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση Πυρόπληκτων 2008».

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις  5 Νοεμβρίου 2008.


3. Καταβολή Έκτακτης Οικονομικής Ενίσχυσης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος θα αξιολογήσει ελευθέρως τις αιτήσεις με βάση τα υποβληθέντα δικαιολογητικά και θα ανακοινώσει στον Τύπο τον συνολικό αριθμό των φοιτητών που θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση για το ακαδημαϊκό έτος 2008/09, τα ονόματα των οποίων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Υποτροφιών Ηλείων Ιωάννη Σ. Λάτση. Παράλληλα, οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν και ατομικά για την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης βάσει των στοιχείων επικοινωνίας που θα υποβάλουν με την αίτηση συμμετοχής. Η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί εντός του 2008. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Γραμματεία του Ιδρύματος στα τηλέφωνα 210-8010331 και 210-8010540, ή με e-mail στη διεύθυνση: [email protected].

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ