ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ›

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων | Πρόγραμμα «Μαθαίνουμε Παρέα» | Σχολικό Έτος 2015-2016

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων | Πρόγραμμα «Μαθαίνουμε Παρέα» | Σχολικό Έτος 2015-2016
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
01 Δεκ. 15
ΠΥΛΩΝΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση σε συνέχεια της δημόσιας πρόσκλησης που είχε απευθύνει τον Ιούνιο ανακοινώνει ότι θα χρηματοδοτήσει 21 καινοτόμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε 24 νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Στερεάς Ελλάδας, της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης για το σχολικό έτος 2015-2016. Κάποιες από τις σχολικές μονάδες που χρηματοδοτούνται είναι χαρακτηρισμένες ως δυσπρόσιτες από το Υπουργείο Παιδείας και σε πολλές από αυτές οι μαθητές και οι μαθήτριες προέρχονται από ευάλωτα κοινωνικά και οικονομικά περιβάλλοντα (σχολεία με μαθητές και μαθήτριες Ρομά, μετανάστες, σχολεία με τμήματα ένταξης και ειδικά σχολεία). Στη φετινή χρονιά του προγράμματος υποβλήθηκαν 149 προτάσεις.

Έμφαση δόθηκε σε προγράμματα που αξιοποιούν τη βιωματική μάθηση, ώστε να ενισχυθεί η ενεργοποίηση των μαθητών και των μαθητριών και η διερευνητική μάθηση. Μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα ασχοληθούν με τις τέχνες, τις θετικές επιστήμες και τον τοπικό πολιτιστικό πλούτο, θα γνωρίσουν και θα κατανοήσουν καλύτερα το παρελθόν και θα ασχοληθούν με επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα, όπως η βιωσιμότητα του φυσικού περιβάλλοντος και το προσφυγικό. Παράλληλα δόθηκε έμφαση σε προγράμματα που αξιοποιούν με εναλλακτικούς εκπαιδευτικούς τρόπους τις σχολικές υποδομές και τις νέες τεχνολογίες μπλέκοντας όσο το δυνατόν περισσότερα γνωστικά αντικείμενα.

Η φετινή επιλογή συμπληρώνει και ενισχύει τις 34 σχολικές δραστηριότητες που έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί και ολοκληρωθεί σε νησιωτικές περιοχές και περιοχές των βόρειων παραμεθόριων νομών τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ. Οι νέες δραστηριότητες θα δώσουν την ευκαιρία σε 1073 μαθητές και μαθήτριες  δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων να αξιοποιήσουν τις υπάρχουσες εμπειρίες τους και να αποκτήσουν επιπλέον γνώσεις και δεξιότητες.

Μπορείτε να δείτε τον πίνακα με τις εγκεκριμένες προτάσεις εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ