ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ›

Ανακαίνιση Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

Ανακαίνιση Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
17 Νοε. 14
ΠΥΛΩΝΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014 η ανακαινισμένη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών (Μ.Μ.Μ.Ο.) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (Π.Γ.Ν.Π.). To έργο αναβάθμισης και εξοπλισμού της μονάδας υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, στο πλαίσιο των στοχευμένων παρεμβάσεών του για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα.

Η πλήρης αναδιαμόρφωση των χώρων διπλασιάζει τη δυναμικότητα της Μονάδας. Συγκεκριμένα οι κλίνες αυξάνονται από 2 σε 6 δίνοντας τη δυνατότητα διενέργειας πέραν των 50 αλλογενών μεταμοσχεύσεων ετησίως, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με αυτές που διενεργούνταν μέχρι σήμερα, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται θάλαμος ημερήσιας νοσηλείας. Η συνολικού εμβαδού 265m² Μονάδα πληροί όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται για την μακρά νοσηλεία σε αποστειρωμένες συνθήκες των ευπαθών ασθενών, με  ιδιαίτερη έμφαση στη διαμόρφωση ενός πιο ανθρώπινου και σύγχρονου περιβάλλοντος για τους νοσηλευόμενους.

Η Μονάδα, που δέχεται ασθενείς για μεταμόσχευση Μυελού των Οστών από όλη τη χώρα, με έμφαση στη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά, αλλά και την Κύπρο, αποτελεί μία από τις τρεις Μ.Μ.Μ.Ο. Ενηλίκων (μαζί με τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός»-Αθήνα και «Γ.Παπανικολάου»-Θεσσαλονίκη) που διενεργούν μεταμοσχεύσεις από εθελοντές δότες μυελού των οστών της Παγκόσμιας Δεξαμενής Δοτών και αποτελούν κέντρο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) για την λήψη μοσχευμάτων μυελού των οστών από εθελοντές δότες.

Ο Διοικητής του Π.Γ.Ν. Πατρών κος Μπονάνος Χαράλαμπος κατά την τελετή των εγκαινίων ανέφερε:

«Εγκαινιάζουμε σήμερα την ΜΜΜΟ που αναδιαμορφώθηκε από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Η πλήρως ανακαινισμένη ΜΜΜΟ με 6 κλίνες νοσηλευομένων, από 2 που είχε, τηρεί όλες τις προδιαγραφές για τη μακρά νοσηλεία σε αποστειρωμένες συνθήκες ευπαθών ασθενών. Θέλω να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες της Διοίκησης στο Ίδρυμα Λάτση και θέλω να πιστεύω ότι θα είναι η αρχή μιας συνεργασίας για κάλυψη αναγκών σε ένα Τριτοβάθμιο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου οι δημόσιες επενδύσεις είναι συγκεκριμένες».

Ο Διευθυντής της Μονάδος, αναπληρωτής καθηγητής κ. Σπυριδωνίδης Αλέξανδρος, δήλωσε:

«Πέραν της αύξησης της δυναμικότητας, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη δημιουργία ενός αισθητικά αυτοτελούς χώρου που θα λειτουργεί επικουρικά στη σωματική και ψυχολογική αποθεραπεία των ασθενών που χρήζουν μακράς νοσηλείας. Τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Λάτση συμπλήρωσε η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία χορηγώντας μια υποτροφία για δυο χρόνια σε αιματολόγο που θα εξειδικευτεί στον τομέα της μεταμόσχευσης. Στο όνομα όλων των ασθενών που εναποθέτουν τις ελπίδες τους στη μεταμόσχευση μυελού των οστών ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Ο Γραμματέας του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση κος Αφεντούλης Δημήτριος, σημείωσε:

«Η αύξηση της δυναμικότητας της Μονάδας σημαίνει ότι περισσότεροι ασθενείς θα κερδίσουν τη μάχη της ζωής. Κάθε συνάνθρωπός μας που θα βγαίνει νικητής θα μας γεμίζει ευτυχία και θα μας δείχνει το δρόμο για νέες, ανάλογης σημασίας, πράξεις καθήκοντος».

Δείτε εδώ πληροφορίες για τη χρηματοδότηση και φωτογραφικό υλικό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ