ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ›

«Άγγιγμα Ζωής» ΑΜΚΕ | Σημαντική Βράβευση στα Healthcare Business Awards 2017

«Άγγιγμα Ζωής» ΑΜΚΕ | Σημαντική Βράβευση στα Healthcare Business Awards 2017
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
15 Σεπ. 17
ΠΥΛΩΝΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», στήριξε την πρωτοβουλία του φορέα «Άγγιγμα Ζωής» για τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που δίνει την ευκαιρία σε ογκολογικούς ασθενείς να λαμβάνουν μία δεύτερη γνωμάτευση για την ασθένεια και τη θεραπεία τους από δίκτυο συνεργαζόμενων γιατρών. Ο πρώτος κύκλος του πρόγραμμα «Σημεία Στήριξης» υλοποιήθηκε από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα και τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope.  

Το «Άγγιγμα Ζωής», βραβεύτηκε για την πρωτοβουλία αυτή, με τίτλο «Υποστήριξη απομακρυσμένων ογκολογικών ασθενών – Πρόληψη & ενημέρωση» στο πλαίσιο των Healthcare Business Awards 2017.

Ακολουθεί σχετικό Δελτίο Τύπου.

Στο πλαίσιο των Healthcare Business Awards 2017 το «Άγγιγμα Ζωής» βραβεύτηκε για το πρόγραμμα που σχεδίασε και υλοποιεί με τίτλο «Υποστήριξη απομακρυσμένων ογκολογικών ασθενών – Πρόληψη & Ενημέρωση».

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για να ανακουφίσει μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ογκολογικοί ασθενείς, απομακρυσμένων περιοχών, καθώς το 72% των ασθενών που διαμένουν εκτός Αττικής, έρχεται στην Αθήνα για τη θεραπεία τους. Έτσι, δυστυχώς, οι ασθενείς επιβαρύνονται με επιπλέον κόστη, αλλά και ταλαιπωρία, καθώς ανάλογα με τον κύκλο θεραπειών τους θα πρέπει να μετακινηθούν, ώστε να συναντηθούν σε μηνιαία σχεδόν βάση με τον γιατρό τους.

Επιπροσθέτως, η δυνατότητα πρόσβασης σε προληπτικό – προσυμπτωματικό έλεγχο των κατοίκων σε απομακρυσμένες περιοχές είναι περιορισμένη, ενώ η τοπική ενημέρωση των κατοίκων για τη σημασία της πρόληψης σχεδόν ανύπαρκτη.

Θέλοντας, να καλύψουμε τις ανάγκες αυτές, δημιουργήθηκε το πρόγραμμά μας, το οποίο διακρίθηκε στο Πρόγραμμα «Σημεία Στήριξης» και ο αρχικός του σχεδιασμός έγινε με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Το κοινωνικό μας αποτύπωμα, μέχρι σήμερα, μέσα από το πρόγραμμά μας «Υποστήριξη ογκολογικών ασθενών σε απομακρυσμένες περιοχές» αποτυπώνεται ως ακολούθως:

 • 59 ασθενείς επωφελήθηκαν από τη δράση μας αυτή
 • 38% μείωση των άσκοπων μετακινήσεων
 • 27% μείωση των εξόδων που αφορούν τη νόσο
 • 19 άτομα υποστήριξαν τη δράση από το ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ
 • 480 άτομα ενημερώθηκαν για τον καρκίνο, τη σημασία της πρόληψης & της έγκαιρης διάγνωσης
 • 34 δωρεάν μαστογραφίες
 • 196 δωρεάν δερματολογικοί έλεγχοι
 • 89 δωρεάν Test-Pap
 • 18 νέες διαγνώσεις μετά από έλεγχο
 • 5 αποστολές δωρεάν φαρμάκων (ογκολογικά σκευάσματα & μη)
 • 21 ασθενείς συνεχίζουν να λαμβάνουν υποστήριξη
 • 8 συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης
 • 182 ώρες τηλεφωνικής υποστήριξης

Η επόμενη μέρα μας βρίσκει στον σχεδιασμό επισκέψεων σε Χαρίεσσα, Ικαρία, Πόρο, Κιάτο, Καλαμπάκα, Ρόδο, Κύθυρα και έπεται συνέχεια.

 

«Για τον ογκολογικό ασθενή είναι μεγάλη ανακούφιση, η δυνατότητα «επικοινωνίας» με τον θεράποντα ιατρό του χωρίς να απαιτείται κάθε φορά η μετακίνησή του.

Το ΑΓΓΙΓΜΑ, παίρνει τον ρόλο του μεσολαβητή και αναλαμβάνει την επικοινωνία αλλά και την υλοποίηση διαδικασιών για λογαριασμό του ασθενή, ώστε να του παρέχεται η καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Τελος, παρέχεται η δυνατότητα ψυχολογικής υποστήριξης μέσω SKYPE εφόσον το επιθυμεί ο ασθενής.

Στόχος μας ήταν και παραμένει η αποτροπή κοινωνικού αποκλεισμού και διατήρηση των ισορροπιών μέσα στην οικογένεια, καθώς επίσης και η ευρύτερη συνειδητοποίηση ότι ο καρκίνος αποτελεί μία χρόνια αλλά συχνά ιάσιμη ασθένεια και αφετέρου να συντελέσει καθοριστικά στην αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπισή της και να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους.   Καθώς, ... όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και ο τρόπος!»

Χριστίνα Νομικού, Πρόεδρος – Ιδρυτικό μέλος

 

Λίγα Λόγια για το «Άγγιγμα Ζωής»

Το «Άγγιγμα Ζωής» δημιουργήθηκε καταγράφοντας αλλά και βιώνοντας καθημερινά την επιτακτική ανάγκη για δράση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ογκολογικοί ασθενείς και παρέχει δωρεάν Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική υποστήριξη σε ογκολογικούς ασθενείς και το οικείο τους περιβάλλον.

Το ΑΓΓΙΓΜΑ , είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Κοινωνικής Φροντίδας, εγγεγραμμένη στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα (Αρ. Μητρώου 09121ΑΕΕ11056Ο14Ν -1484) και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ