Τριτη ηλικια

Προγραμμα επισιτιστικηΣ βοηθειαΣ σε ηλικιωμενουΣ

Ενωση Κυριων ΔραμαΣ

2014

Η Ένωση Κυριών Δράμας είναι μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί από το 2002 στη Δράμα, με στόχο την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών (οικονομική βοήθεια, ιατροφαρμακευτική κάλυψη, εύρεση εργασίας, διανομή ιματισμού και τροφίμων) σε ευπαθείς ομάδες της περιοχής. Η Ένωση Κυριών προσανατολίζεται στην υλοποίηση προγραμμάτων με στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων και των ανισοτήτων στον τομέα της απασχόλησης, την ενδοοικογενειακή βία και τη στήριξη άγαμων μητέρων. Προς την κατεύθυνση αυτή, ιδρύθηκε το «Σπίτι Ανοικτής Φιλοξενίας» για τη φιλοξενία γυναικών και παιδιών που το έχουν ανάγκη, ενώ η οργάνωση λειτουργεί επίσης τη «Γραμμή βοήθειας κακοποιημένου παιδιού και γυναίκας» για κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση σε συνεργασία με το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα και την Ένωση Κυριών σχεδίασαν επισιτιστικό πρόγραμμα μέσω του οποίου 74 οικογένειες ηλικιωμένων θα λαμβάνουν μηνιαίως κουπόνια τροφίμων τα οποία καλύπτουν τις βασικές διατροφικές ανάγκες των ωφελουμένων. Δύο κοινωνικοί λειτουργοί έλαβαν ειδική εκπαίδευση και ανέλαβαν την οργάνωση και υλοποίηση του προγράμματος, μέσω του οποίου παρέχονται συμβουλευτικές υπηρεσίες ενώ, παράλληλα, ο φορέας ενισχύθηκε με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δικαιούχων μέσω καλύτερης και πιο υγιεινής διατροφής, παροχής κοινωνικής υποστήριξης και ενθάρρυνσης της αυτονομίας τους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Η Ένωση Κυριών Δράμας είναι μία από παλαιότερες φιλανθρωπικές οργανώσεις της χώρας. Δραστηριοποιείται άτυπα από το 1904 ενώ είναι Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο από το 1929.

Η Ένωση κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων περιέθαλπτε τραυματίες και όποιον είχε ανάγκη και βοήθησε ανέργους στρατιώτες να βρουν εργασία.

Βενιζέλου 114

66100 Δράμα

Τηλ.: 25210 58 015

Fax: 25210 46 062

info@dlu.gr

www.dlu.gr

menuShadow