ΣτοχευμενεΣ ΠρωτοβουλιεΣ

Viva Nest Δελτιο Τυπου – an IDEA in Fintech: Προγραμμα ΨηφιακηΣ ΚαινοτομιαΣ και ΝεαΣ ΕπιχειρηματικοτηταΣ

Viva Nest

2017

Με φιλόδοξες προοπτικές ξεκίνησε τη λειτουργία του ο αναπτυξιακός επιταχυντής Viva Nest του Ομίλου Viva. Τα πρώτα δείγματα από τη δράση του:

1) Πρόγραμμα Viva Nest - an IDEA in Fintech (www.vivanest.com)

Οκτώ επιχειρηματικές ομάδες προκρίθηκαν στην τελική φάση του 6μηνιαίου αυτού Προγράμματος ψηφιακής καινοτομίας και νέας επιχειρηματικότητας, που  αποτελεί την πρώτη πρωτοβουλία του Viva Nest και εντάσσεται στη σειρά ανοικτής καινοτομίας IDEA (Innovation Design and Entrepreneurial Action) του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ACEin) του ΟΠΑ. Οι οκτώ ομάδες είναι οι:

• Cloudeplo: Πλατφόρμα που διευκολύνει τη δημιουργία cluster σε IAAS provider, όπως η Amazon ή το Azure, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για εφαρμογές big data analysis.
  • HENRY E-LAWYER: Προσωπικός «συμβολαιογράφος» που διευκολύνει το χρήστη στη διαδικασία υλοποίησης και διαχείρισης συμφωνιών (contracts) του συνδυάζοντας τις τεχνολογίες του Βlockchain και των Βot.
  • Induce: Mobile εφαρμογή η οποία επιβραβεύει τους χρήστες για την παρουσία τους σε συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος (Points of Interest), τα σημεία αυτά μπορεί να είναι καταστήματα, πάρκα, παραλίες, μουσεία κ.α.
  • NewKidsOnTheBlockchain: Crowdsourcing & equity crowdfunding πλατφόρμα για χρηματοδότηση & παραγωγή ψηφιακών αγαθών (digital assets). Η πρώτη υλοποίηση θα είναι στον χώρο της μουσικής.
  • Pitchstor: Marketplace που φιλοξενεί εταιρείες, επιχειρηματίες, start-ups, επιχειρηματικές ιδέες, και επενδυτές σε διεθνές επίπεδο με στόχο τη δικτύωση, την ανταλλαγή απόψεων και τη πιθανή εύρεση συνεργασιών.
  • Plustic: Ηλεκτρονικό πορτοφόλι με έμφαση στην κοινωνικότητα και τις έξυπνες αγορές. Ο χρήστης προμηθεύεται δωροκάρτες με έξτρα bonus αγορών και μπορεί είτε να τις κρατήσει για προσωπική χρήση, είτε να τις στείλει σε άλλους χρήστες.
  • Supermarketnow: Online πλατφόρμα για supermarket η οποία εισάγει την έννοια του προσωπικού βοηθού αγοράς, ο οποίος ψωνίζει για λογαριασμό του καταναλωτή, πηγαίνοντας τα ψώνια στην πόρτα του, στο χρόνο που εκείνος ορίζει.
  • Veem: Πλατφόρμα επιβράβευσης της υγιεινής ζωής και καθημερινής άσκησης. Οι χρήστες της εφαρμογής μετατρέπουν άμεσα τις υγιεινές τους συνήθειες σε πόντους, τους οποίους εξαργυρώνουν σε προσφορές για αγαθά και υπηρεσίες, μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Η επιλογή έγινε μέσα από 15 ομάδες (αρχικά 21) οι οποίες επί 1 μήνα υποστηρίχτηκαν από το ACEin και τoν Όμιλο Viva με ενημερωτικές παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, mentoring και παροχή συμβουλών από experts. H αξιολόγησή τους έγινε από στελέχη των διοργανωτών και υψηλόβαθμα στελέχη των εταιριών-συνεργατών του προγράμματος (Eurobank, Entersoft, Eurolife ERB, Lamda Development, Mastercard, Metro / Mymarket,  Microsoft).

Οι ομάδες που προκρίθηκαν θα φιλοξενηθούν στον ειδικό, μοντέρνο χώρο του επιταχυντή Viva Nest, στα νέα γραφεία της Viva στο Μαρούσι, προκειμένου να συνεχίσουν την ανάπτυξη των  προϊόντων  τους, με την υποστήριξη μεντόρων και experts, καθώς και την τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη του Ομίλου Viva. Οι ομάδες που θα διακριθούν στο τέλος του Προγράμματος, εκτός από την τεχνική υποστήριξη από τους διοργανωτές και τα χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 20.000 Ευρώ, προσφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ι.Σ. Λάτση, θα έχουν την ευκαιρία να είναι υποψήφιοι για εμπορική ή/και επιχειρηματική συνεργασία με τον Όμιλο Viva και τις συνεργαζόμενες εταιρίες.

2) Συμμετοχή της Viva Wallet SA στην εταιρία Elorus

Στο Viva Nest φιλοξενείται τους τελευταίους 2 μήνες η νεοφυής εταιρία Elorus, στην  οποία η Viva Wallet SA απέκτησε πρόσφατα μειοψηφική συμμετοχή, με σκοπό να την υποστηρίξει τεχνικά για να αναπτύξει περαιτέρω την υπηρεσία της και να τη βοηθήσει με συνέργειες στην εμπορική προώθηση των υπηρεσιών της. Η Elorus είναι μια πρωτοποριακή cloud εφαρμογή ηλεκτρονικής τιμολόγησης (SaaS) που διευκολύνει τον χρήστη να εκδίδει τιμολόγια, να δέχεται online πληρωμές από πελάτες και να οργανώνει τα έσοδα και έξοδά του από παντού με απλό, εύχρηστο τρόπο. Η υπηρεσία Elorus απευθύνεται σε ελευθέρους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις και σε διάστημα 2 ετών έχουν κάνει χρήση της υπηρεσίας πάνω από 6.000  εταιρίες-πελάτες.

3) Ανοιχτή πρόσκληση (open call)

Ο επιταχυντής Viva Nest έχει «ανοιχτή πρόσκληση» προς τις νεοφυείς εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Fintech ή αναπτύσσουν προϊόντα που μπορούν να έχουν σημαντική συνέργεια με τις υπηρεσίες του Ομίλου, προκειμένου να ενταχθούν στο χώρο του Viva Nest για να υποστηριχθούν για να επιτύχουν τους στόχους τους. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή μέσα από την ιστοσελίδα www.vivanest.com και η επιλογή γίνεται με ευέλικτο τρόπο και σύντομη διαδικασία.

Τέλος, εκτός από τη στενή συνεργασία με το ΟΠΑ, το Viva Nest βρίσκεται σε συνεννοήσεις με αντίστοιχους διεθνείς φορείς που υποστηρίζουν νεοφυείς εταιρίες, προκειμένου να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και εμπειρία τους, ώστε να στηρίξει ακόμη πιο αποτελεσματικά τις δημιουργικές επιχειρηματικές ομάδες στο χώρο του fintech.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αμαρουσίου-Χαλανδρίου 18-20