ΣτοχευμενεΣ ΠρωτοβουλιεΣ

Θεατρικη παρασταση στιΣ φυλακεΣ του Κορυδαλλου

Τεχνοδρομω ΜΚΟ

2015

Το Τεχνοδρομώ είναι ένας οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δημιουργήθηκε με σκοπό την επαφή αποκλεισμένων κοινωνικά ομάδων με την τέχνη του θεάτρου και κατ’ επέκταση όλων των τεχνών που εμπλέκονται σ’ αυτό όπως χορός, μουσική, εικαστικά κλπ. Οι δράσεις υλοποιούνται σε ξενώνες φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων, σε φεστιβάλ  που στηρίζουν μετανάστες και άλλες ευάλωτες ομάδες, ενώ παράλληλα τα τελευταία τέσσερα χρόνια πραγματοποιούνται μαθήματα με την θεατρική ομάδα του Φάρου Τυφλών Ελλάδος.

Τον Ιούνιο του 2012, το «Τεχνοδρομώ» δημιούργησε θεατρική ομάδα στο Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» των φυλακών του Κορυδαλλού, στην πτέρυγα των οροθετικών, με στόχο να αμβλύνει τον επιπλέον στιγματισμό που φέρουν ως φυλακισμένοι. Τον Ιανουάριο 2015, με χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, παρουσιάζουν το έργο του Πήτερ Σάφφερ «Το βασιλικό κυνήγι του ήλιου».

ΣΗΜ: Η παράσταση γίνεται από τους κρατουμένους και για τους κρατουμένους, εντός του χώρου των φυλακών, και δεν είναι ανοικτή στο κοινό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Η πρώτη παράσταση με τίτλο «Κ» ανέβηκε το Φεβρουάριο 2012 και 2013.

Σερίφου 44

11254 Αθήνα

Τηλ.: 210 22 82 740

Fax: 210 22 82 740

info@texnodromo.gr

www.texnodromo.gr

menuShadow