Περιβαλλον & ΑειφοροΣ Αναπτυξη

Περιβαλλοντικο Προγραμμα «Καλυτερη Ζωη» 

WWF ΕλλαΣ

2016

 

Η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και η ενημέρωση και κινητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας είναι οι βασικοί στόχοι του προγράμματος που αναπτύσσεται σε δύο κυρίως άξονες α) την ανάδειξη των πράσινων οάσεων των πόλεων, και β) τη διατροφή, εστιάζοντας στην υιοθέτηση του μεσογειακού προτύπου και στον περιορισμό της σπατάλης φαγητού.

 

Στον άξονα του αστικού πρασίνου, οι δράσεις επικεντρώνονται στην διάθεση και προώθηση της δωρεάν εφαρμογής «Greenspaces» για έξυπνα κινητά μέσω του ενημερωτικού κόμβου www.kalyterizoi.gr. Οι πολίτες, πανελλαδικά, καταγράφουν και αξιολογούν άλση, πάρκα και άλλους χώρους των πόλεών τους και συμμετέχουν σε ενημερωτικές εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για το ευρύ κοινό.

 

Στον άξονα της διατροφής, σε συνεργασία με επιστημονική ομάδα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου υλοποιείται ερευνητική παρέμβαση σε 2 δημοτικά σχολεία και 1 νηπιαγωγείο των Αθηνών πιλοτικά, για την αλλαγή των διατροφικών συνηθειών των μαθητών, αποβλέποντας στην υιοθέτηση ενός πιο φιλικού για την υγεία και το περιβάλλον μοντέλου διατροφής. Μετά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του πιλοτικού προγράμματος, το ολοκληρωμένο σχολικό εκπαιδευτικό υλικό εργαστηρίων διατροφής «Υγιή παιδιά, Υγιής Πλανήτης» και ο συνοδευτικός οδηγός για δασκάλους και γονείς θα προσφερθούν πανελλαδικά, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

 

Το Ίδρυμα, από κοινού με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, είναι υποστηρικτής του ευρύτερου προγράμματος «Καλύτερη Ζωή».

 

  • 76.000 πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στον ενημερωτικό κόμβο www.kalyterizoi.gr.
  • 5.000 πολίτες έχουν ήδη κατεβάσει τη δωρεάν εφαρμογή Greenspaces.
  • 900 χώροι πρασίνου σε 89 πόλεις της χώρας έχουν ήδη χαρτογραφηθεί.
  • 10.000 πολίτες έδωσαν δυναμικό παρών στην πολύ-συμμετοχική εκδήλωση στον Εθνικό Κήπο, με ολοήμερες αθλητικές και άλλες δραστηριότητες επανασύνδεσης του κοινού με τους χώρους πρασίνου, κατά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (Κυριακή 5 Ιουνίου 2016). 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Λεμπέση 21

117 43 Αθήνα

Τηλ.: 210 33 14 893

Fax: 210 32 47 578

support@wwf.gr

www.wwf.gr

menuShadow