Περιβαλλον & ΑειφοροΣ Αναπτυξη

Ενισχυση του προγραμματοΣ συλλογηΣ και ανακυκλωσηΣ σαπουνιων

Καθαρα Χερια 

2015

Τα Καθαρά Χέρια είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2012 στην Κω, με στόχο την καταπολέμηση της έλλειψης βασικών ειδών ατομικής υγιεινής και την προστασία του περιβάλλοντος. Σε συνεργασία με ξενοδοχεία και επιχειρήσεις, η εταιρεία συλλέγει υπολείμματα σαπουνιών, τα οποία, έπειτα από την κατάλληλη επεξεργασία και εφόσον πληρούν όλες τις προδιαγραφές, μετατρέπονται σε ανακυκλωμένα προϊόντα υγιεινής έτοιμα για χρήση και διανέμονται σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες μέσω οργανισμών κοινωνικής πρόνοιας κυρίως στη Θεσσαλονίκη και στην Κω. Η δραστηριότητα της εταιρείας Καθαρά Χέρια περιλαμβάνει επίσης τη διεξαγωγή εθελοντικών προγραμμάτων, σεμιναρίων και εργαστηρίων, με στόχο την παροχή πληροφοριών σχετικά με ζητήματα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και θέματα προσωπικής υγιεινής.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ενισχύει τα Καθαρά Χέρια, καλύπτοντας λειτουργικά έξοδα και υλικοτεχνική υποδομή, με στόχο την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Αθήνα και τη δημιουργία ενός συντονιστικού γραφείου στην περιοχή.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, μόνο το 40%, κατά μέσον όρο, των οικιακών απορριμμάτων στην Ευρώπη επαναχρησιμοποιείται ή ανακυκλώνεται.

Το 2014, τα Καθαρά Χέρια συνέλλεξαν και ανακύκλωσαν 1.500 τόνους σαπουνιών και ειδών συσκευασίας. 

Αγίας Θέκλας 13 και Ισαύρων

13121 Ίλιον

Τηλ.: 210 26 90 148

info@cleanhands.gr

cleanhands.gr

menuShadow