Παιδικη Προστασια

Πρόγραμμα "Πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Είναι Kαθήκον Mας II»"

Ενισχυση ξενωνα προσωρινηΣ φιλοξενιαΣ ανηλικων στο Ωραιοκαστρο

ΑρσιΣ Κοινωνικη Οργανωση ΥποστηριξηΣ Νεων

2012

Ο Ξενώνας Προσωρινής Φιλοξενίας Ανηλίκων, «Σπίτι της Άρσις», αποτελεί την πιο πρόσφατη δομή της ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ» που λειτουργεί στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν ξενώνα βραχείας φιλοξενίας ανηλίκων που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους θύματα παραμέλησης, κακοποίησης, παράνομης εμπορίας και διακίνησης καθώς και σε παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω οικογενειακών ή κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, στηρίζοντας αυτή την πρωτοβουλία, προχώρησε στη μερική κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του ξενώνα προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει το σημαντικό έργο που επιτελεί. Στόχος του ξενώνα είναι αφενός να παρέχεται άμεσα στέγη σε ένα παιδί που βρίσκεται σε κίνδυνο και αφετέρου να διερευνάται και να βρίσκεται καταλληλότερη μόνιμη λύση για τη φροντίδα του παιδιού. Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας δίδεται έμφαση στην κάλυψη των συναισθηματικών και ψυχολογικών αναγκών αυτών των παιδιών από το επιστημονικό προσωπικό του χώρου και στην προετοιμασία του κάθε παιδιού για την ομαλή μετάβασή του στην οικογένεια ή σε άλλα σχήματα παιδικής προστασίας (ανάδοχες οικογένειες, ιδρύματα, κλπ.).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

500 περίπου άτομα ωφελούνται ετησίως από τις υπηρεσίες της Άρσις και 200 οικογένειες υποστηρίζονται σταθερά και με είδη καθημερινής ανάγκης. 
 

Αγίου Δημητρίου 3

57013 Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Τηλ.: 2310 692 232

Fax: 2310 692 232

infoxenonas@arsis.gr

www.arsis.gr

menuShadow