Παιδικη Προστασια

Ενισχυση υπηρεσιων κοινωνικηΣ φροντιδαΣ στη Βεροια

Πρωτοβουλια για το Παιδι

2015

Η οργάνωση «Πρωτοβουλία για το Παιδί» δραστηριοποιείται, από το 2008, στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, φροντίζοντας και προστατεύοντας παιδιά που είτε βρίσκονται σε κίνδυνο είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Για το σκοπό αυτό, έχουν δημιουργηθεί τρείς κοινωνικές δομές: το Σπίτι της Βέροιας (ημερήσια φροντίδα), το Σπίτι της Βεργίνας (κλειστή/μακροχρόνια φιλοξενία) και το Κέντρο Αναφοράς και Παροχής Συμβουλευτικής στη Βέροια. Οι υπηρεσίες που παρέχονται στα παιδιά και τις οικογένειές  τους περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συστηματική κοινωνική, ψυχολογική και νομική υποστήριξη, καθώς και υλική βοήθεια. 

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στηρίζει το έργο της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί», καλύπτοντας λειτουργικά έξοδα και συγκεκριμένα το κόστος κοινωνικού λειτουργού και ψυχολόγου που εργάζονται στο Σπίτι της Βέροιας και το Σπίτι της Βεργίνας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Από το ξεκίνημα της πορείας της, η οργάνωση «Πρωτοβουλία για το Παιδί» βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εθελοντική εργασία. Σήμερα, ο αριθμός των εθελοντών που δραστηριοποιούνται στους κόλπους της ανέρχεται στους 200.

Αριστοφάνους 10 και Κύπρου

59100 Βέροια

Τηλ.: 2331 072 303

Fax: 2331 092 850

protovoulia.giatopaidi@gmail.com

www.propaidigr.org

menuShadow